Carević hoće da priča sa Đukanovićem i Markovićem: Da radimo kao jedna partija

Gostujući u emisiji "U žiži", Carević je rekao da se nikada nije sreo ni sa Markovićem, ni sa Đukanovićem i da želi da s njima sjedne, da kaže ono što je za njega jako bitno. On je rekao da je Budva poslije Podgorice najznačajniji grad u Crnoj Gori, da je došao da radi i da ponudi potpuno otvorenu saradnju i "da radimo kao da smo jedna partija"
15160 pregleda 20 komentar(a)
Ostavio bi politiku po strani: Carević, Foto: Vuk Lajović
Ostavio bi politiku po strani: Carević, Foto: Vuk Lajović

Novopostavaljeni predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zatražio je prijem kod šefa države Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića, kako bi se unaprijedili odnosi opozicione budvanske vlasti sa državnim vrhom.

Kako je „Vijestima“ rečeno u kabinetu prvog čovjeka Budve, tema razgovora biće, prije svega, uspostavljanje saradnje Budve i Vlade.

Takvim potezom, Carević rizikuje da izazove burnu političku reakciju, kako svojih koalicionih partnera, tako i samog političkog saveza kojem pripada - Demokratskog fronta. Upravo su iz Demokratskog fronta, čiji je u Budvi lider Carević, stizale oštre zamjerke i optužbe na adresu doskorašnjeg gradonačelnika Dragana Krapovića i nekadašnjeg šefa parlamenta Đorđija Vujovića (DF), kada su se prije godinu i po sastali sa premijerom Markovićem, oko rješavanja tada aktuelnog problema izgradnje postrojenja otpadnih voda u Bečićima.

Zahtjev Carevića da razgovora sa čelnim ljudima države i Vlade, koji su ujedno i na čelnim pozicijam vladajuće Demokratske partije socijalista, „ljutog“ protivnika opoziciji kojoj pripada, dolazi u vrijeme jedne od najvećih afera koja potresa političku cenu u Crnoj Gori - afere „Koverta“.

Da će politiku staviti sa strane Carević je jasno kazao prije nekoliko dana kada je bio u radnoj posjeti Turističkoj organizaciji Budve, naglašavajući da je njemu primarni cilj razvoj Budve i rješavanje nagomilanih problema.

„Puno naš čeka obaveza, puno je problema koji su se nagomilali proteklih decenija. Urađeno je poprilično, ali sve je to šturo. Priprema turtističke sezone i rješavanje brojnih problema su priroritet“, kazao je Carević. On je kazao da je dolaskom na čelo Opštine preuzeo puno odgovornosti, a namjera je da ispuni sva ona obećanja koje su dali građanima.

„Ne sumnjam da ćemo napraviti dobre rezultate. S obzirom na okolnosti i situaciju, teško je napraviti nešto spektakularno, ali je važno početi. Napraviti neku viziju i uključiti sve segmente turističke privrede, objediniti sve turističke radnike, kako u Budvi, tako i Nacionalnu turističku organizaciju, Ministarstvo turizma, hotelijere, sva javna preduzeća, „Morsko dobro“, svako ko želi dobro Budvi biće pozvan i imaće priliku da učestvuje u zajedničkom poslu. Ono što mi je jako bitno, bez ikakve politike i primjesa bilo kakvih političkih predrasuda, je da želimo da radimo. Jer, kada je posao u pitanju tu nema politike, a mene samo interesuje da radimo za dobrobit građana. Jer, kada radimo kako treba, svi ćemo biti zadovoljni. To je proces u koji tek krećemo, ali optimisti smo“, poručio je Carević prije nekoliko dana i time jasno stavio do znanja da neće gladati na političku pripadnost.

Budva je bila jedna od rijetkih koja je tokom protekle dvije godine, od kada gradom upravlja opozciona vlast, izmirivala sve obaveze prema državi. To nije bio slučaj deceniju ranije kada je na vlasti u Budvi bio DPS.

Bonus video: