Krivokapić: Kotor je ponos Crne Gore

"Kotor je grad čiju su storiju i ljepotu svi turisti, pomorci i namjernici, noseći je u sebi, pronijeli čitavim svijetom"
9 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2014. 10:38h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uputio je povodom 21. novembra, Dana Opštine Kotor čestitku građanima, predsjedniku Opštine Aleksandru Stjepčeviću, predsjedniku SO Nikoli Bukilici i odbornicima.

"Vjekovni grad ponos Boke i Crne Gore je jedna od najimpozantnijih luka u srcu najljepšeg fjorda. Kotor je grad čiju su storiju i ljepotu svi turisti, pomorci i namjernici, noseći je u sebi, pronijeli čitavim svijetom. Koto i njegova baština su odoljeli vjekovima, zaštićeni San Đovanijem, što je dodatno zaštitio UNESCO uvrstivši ga na svoju listu svjetske baštine. To su činjenice koje svi moramo imati na umu prilikom razvoja Kotora, jer očuvanje baštine, imovine i nasljeđa je jedini ispravan način gazdovanja i održiva politika", navodi se u čestitki Krivokapića.

Krivokapić vjeruje da će lokalna uprava "uz pomoć države kreirati uslove za razvoj i investicije u turističke i infrastrukturne kapcitete, koji će stvarati nova radna mjesta i ukupni boljitak građanima".

I predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić uputio je čestitke Stjepčeviću, Bukilici i svim odbornicima SO i građanima Kotora, čestitku povodom Dana Opštine.

"Cijeneći istorijsko, kulturno i duhovno bogatstvo Kotora, očekujem da će vrijeme koje je pred nama potvrditi da grad pod zaštitom UNESKO-a, zajedničkim naporima i pravilno iskorišćenim potencijalima, može izrasti u prestižnu turističku i pomorsku destinaciju, koja će značajno uticati na unapređenje cjelokupne turističke ponude, na dobrobit svih građana , ne samo Kotora, već i Crne Gore", navodi se u čestitki Milića.

Bonus video: