Mandić plaća Živkoviću i Aleksiću savjete

"Vijesti” su juče dobile anonimnu poruku u kojoj se, između ostalog, navodi da je dio članova GO Nove negodovao jer su Živković i Aleksić angažovani kao savjetnici duže od godinu, za platu ravnu poslaničkoj od 1.100 eura, iako veliki broj članova Nove volontira ili dobija male plate
7 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Boris Pejović
Nova srpska demokratija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.11.2014. 07:05h

Funkcioner Nove srpske demokratije (Nova) Radojica Živković potvrdio je da ga lider stranke Andrija Mandić imenovao za savjetnika i da za to prima novčanu nadoknadu, dok je Budimir Aleksić izbjegao da odgovori da li je angažovan kao savjetnik.

Živković je negirao da je zbog toga bilo polemika na na posljednjoj sjednici GO Nove.

"Predsjednik me je angažovao za savjetnika. To je njegova odluka i tu nema ništa sporno. Svako radi za platu, pa i ja. Nisam time prekšio zakon”, kazao je Živković.

"Vijesti” su juče dobile anonimnu poruku u kojoj se, između ostalog, navodi da je dio članova GO Nove negodovao jer su Živković i Aleksić angažovani kao savjetnici duže od godinu, za platu ravnu poslaničkoj od 1.100 eura, iako veliki broj članova Nove volontira ili dobija male plate.

Moguće je da Mandić time što je imenovao AlekSića i Živkovića kupuje mir u stranci.

Prema internom dogovoru iz 2012. godine, predviđeno je da Labudović i Stanić nakon dvije godine ustupe mjesta Aleksiću i Živkoviću. To je trebalo da se desi najkasnije do 6. novembra, zbog čega je bilo polemika i na ranijim sjednicama GO.

Dok je Stanić, nakon izbacivanja iz stranke zadržao mandat, Labudović se nije javno izjašnjavao o tome.

Upitan za savjetnike predsjednika stranke i da li to ima veze sa njegovim mandatom, te da li je o tome bilo riječi na sjednici GO, Labudović je kazao: “Niti je to tačno, niti o tome želim da pričam”.

Labudović je spustio slušalicu nakon pitanja šta će učiniti sa mandatom.

Aleksić je “Vijestima” kazao da na sjednici GO nije bilo govora o rotacijama niti o platama.

"Ne znam iz koje to kuhinje ide i kome je interesantno da o tome piše. Ništa od tih informacija nije tačno. Na sjednici GO smo razgovarali o opštoj političkoj situaciji i izborima u Herceg Novom”, kazao je Aleksić, izbjegavajući da odgovori da li je angažovan kao savjetnik predsjednika Nove. Mandić sinoć nije odgovarao na telefonske pozive.

Bonus video: