URA poručila ASK-u: Kad je Đukanović u pitanju, imate unaprijed spremljen odgovor

Iz URA navode da ASK svom saopštenju pokušava da manipuliše činjenicama i izbjegava da odgovori na konkretna pitanja i zahtjeve
2176 pregleda 6 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 25.01.2019. 09:23h

"ASK nastavlja sa tragikomičnim i skandaloznim saopštenjima kojima se potpuno srozava ova institucija. Brzim odgovorom, što njima nije svojstveno, ASK je još jednom pokazao da je partijska institucija čija saopštenja piše Milan Roćen, a koja ekspresno štiti interese šefa organizovane kriminalne grupe DPS Mila Đukanovića", ocjenjuju iz GP URA.

"Iako nas ne čudi ovakva odluka ASK-a iznenađuje da oni uporno odbijaju da rade svoj posao i sprovode aktivnosti iz njihove nadležnosti. Agencija je odlukom da odbije zahtjeve URE i NVO MANS postala saučesnik u vršenju kriminalnih i nezakonitih radnji. Osim toga ovakvo tumačenje zakona od strane ASK-a mogli bi da podstakne i druge javne funkcionere da ne poštuju odredbe Zakona o sprječavanju korupcije. Ovakvim odlukama agencija samo dokazuje da je njihova uloga spašavanje korumpiranih funkcionera DPS-a i režimska batina za obračun sa kritičarima organizovane kriminalne grupe DPS", navode iz URA.

Dodaju da ASK svom saopštenju pokušava da manipuliše činjenicama i izbjegava da odgovori na konkretna pitanja i zahtjeve.

"Zbog toga još jednom javno pitamo ASK i Sretena Radonjića: Da li je javni funkcioner Milo Đukanović dostavio potpune i vjerodostojne podatke u svojim imovinskim kartonima? Da li je isti prekršio odredbe članova 23 i 24 Zakona o sprječavanju korupcije? Sadrže li izvještaji o prihodima i imovini poglavlje „IV.10 Dugovi po osnovu kredita, zajmova i ostali dugovi“ i da li je Đukanović u svojim izvještajima prijavio potraživanja Atlas banke?", piše u saopštenju URA.

Iz URA navode da će čim dobiju pisani odgovor od ASK-a preduzeti dalje pravne aktivnosti.

"Za agenciju je bilo bolje da se nisu ni oglašavali jer ovako samo nastavljaju da se blamiraju. Ukoliko su već odlučili da budu poslušnici i saučesnici DPS-a pozivamo ih da prestanu sa saopštenjima koja vrijeđaju inteligenciju i zdrav razum građana Crne Gore", zaključuje se.

Bonus video: