"PRIJATELJSKI ODNOSI"

Đukanović uputio čestitke premijerima Bugarske i Letonije

Đukanović je izrazio zahvalnost Bugarskoj za kontinuiranu podršku crnogorskim evropskim i evroatlantskim aspiracijama
1 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.11.2014. 12:50h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Vlade Bugarske Bojku Borisovu stupanje na dužnost predsjednika Vlade te zemlje.

"Uvjeren sam da će naši tradicionalno prijateljski odnosi biti dodatno ojačani u predstojećem periodu, uz posvećen odnos prema daljem unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, čemu ste i u Vašem prethodnom mandatu dali i osoben, lični pečat", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Đukanović je izrazio zahvalnost Bugarskoj za kontinuiranu podršku crnogorskim evropskim i evroatlantskim aspiracijama.

"Uvjeren sam da proces zaokruživanja integracionih procesa u Evropi nije završen bez uključivanja svih država regiona. Crna Gora će tome i ubuduće biti posvećena i predstavljati primjer dobrosusjedskih odnosa i uspješnih reformi na Zapadnom Balkanu", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Crnogorski premijer uputio je čestitku i predsjednici Vlade Letonije Laimdoti Straujumi, povodom njenog ponovnog izbora na tu dužnost.

"U proteklom periodu bili smo svjedoci jačanja prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Uvjeren sam da će i vrijeme pred nama obilježiti dalje produbljivanje partnerstva u oblastima od obostranog interesa", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Premijer Đukanović je pri tome konstatovao da Vlada Crne Gore prepoznaje i posebno cijeni dosadašnju podršku Letonije evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, izrazivši uvjerenje da će Letonija, kao i do sada, ostati važan partner u podršci ostvarivanju naših ključnih spoljno-političkih prioriteta - članstvu u NATO i EU.

Preporučujemo za Vas