Nikšić: Odbornici Nove odbili učešće na seminaru „Integracija Crne Gore u Nato“

„Besmisleno je da crnogorski vojnici budu u Centralnoj Aziji. Kada je NATO tako dobar zašto nas ovako agresivno ubjeđuju da mi treba da budemo tamo. Valjda bi mi sami trebalo da ocijenimo šta je to dobro“
240 pregleda 5 komentar(a)
NOVA Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
NOVA Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.11.2014. 12:07h

Odbornici Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Nikšić odbili su učešće na seminaru „Integracija Crne Gore u Nato“, koji je za odbornike, službenike Opštine i predstavnike javnih službi i opštinskih institucija organizovala Uprava za kadrove u saradnji sa Komunikacionim timom za Nato Vlade Crne Gore.

„Ovaj kurs koji Nato organizuje preko Vlade Crne Gore ima za cilj da brutalnom i perfidnom kampanjom promijeni svijest naroda koji još uvijek dobro pamti šta je bilo prije 15.godina. Pitamo se do kada će taj odnarođeni režim prestati da radi za strane interese, a protiv svog naroda“, kazao je Marinko Koprivica na konferenciji za novinare.

On je kazao da je obaveza odbornika da zastupaju interese birača, kao i da je većinska Crna Gora protiv Nato integracija, ali da se vlast, ne birajući sredstva, trudi da to promijeni.

Janko Milatović, predsjednik OO Nove Nikšić, kazao je da je još uvijek svježe sjećanje na žrtve Nato bombardovanja i da mu nije jasno kako to da vlast, koja se od kraja ’90-ih do osamostaljenja trudila da crnogorske regrute vrati iz zajedničke vojske, sada želi da bude u istoj vojsci sa 19 drugih država.

„Besmisleno je da crnogorski vojnici budu u Centralnoj Aziji. Kada je NATO tako dobar zašto nas ovako agresivno ubjeđuju da mi treba da budemo tamo. Valjda bi mi sami trebalo da ocijenimo šta je to dobro“, kazao je Milatović.

Kazao je da partija, čiji je član, traži organizovanje referenduma povodom ulaska Crne Gore u Nato a rezultate istog će prihvatiti.

„Građanin Crne Gore je što se tiče ovog pitanja veoma obezvrijeđen. On je optužen da baš ništa o tome ne zna samo zbog toga što kaže da neće u Nato. Da li će građani ikada u ovoj državi moći da donesu odluku ili će političke elite uvijek da im ’melju’ mozak i da ih ubjeđuju u suprotno. Da li građanin u ovoj zemlji ima pravo da kaže da neće nešto bez dodatnih objašnjenja, a da to ne stvara potrebu za preradom njegovog mišljenja“, pitao je Marko Kovačević.

„Prerada“ mišljenja, kako je kazao bezuspješno se sprovodi skoro deceniju, a vlast, kako je istakao, pravi klasičnu zamjenu tezu kako je „građanin neobavješten, a svi zastupnici članstva u tom savezu godinama čitaju jedan isti reklamni pamflet u koji sami ne vjeruju“.

Predavači na obuci, koja se organizuje danas u periodu od deset do 13,30 časova su pukovnik doc. dr Mehmedin Tahirović i admiral slovenačke vojske Renato Petrić, a polaznici nakon toga dobijaju odgovarajuće sertifikate.

Bonus video: