Krivokapić: Tražite da britansko tužilaštvo ispita Kneževića

Odbor je odbio je zahtjev SDP-a za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića povodom afere “Koverta”
4857 pregleda 11 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić pozvao je državne organe da pošalju zamolnicu Velikoj Britaniji da ispita vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića. Krivokapić je na Odboru za antikorupciju rekao da tužilaštvo treba da ispita kneževićeve navode o doniranju Demokratske partije socijalista (DPS).

“Pošaljite zamolnicu Velikoj britaniji i tražite da njihovo tužilaštvo ispita Kneževića. Ako ne govori istinu, kako tvrdite. On će tamo odgovarati”, kazao je Krivokapić nakon što su poslanici poslanika DPS-a kazali da bi saslušali Kneževića u odboru.

Odbor je odbio je zahtjev SDP-a za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića povodom afere “Koverta”. Protiv inicijative su glasali svi poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) navodeći da je preuranjeno saslušavati tužioce dok traje izviđaj.

“Izviđaj traje i u ovoj fazi postupka informacije se ne mogu iznositi na doborima. Ako dođe do zastoja u procesu mi ćemo inicirati kontrolno saslušanje tužilaca”, kazao je zamjenik predsjednika Odbora Željko Aprcović.

Krivokapić rekao je da nadležni ignorišu aferu “Koverta”, ističući da bi poslanici trebali da traže njihova saslušanja na nedjeljnom nivou.

“Jasno mi je da vam u ovoj situaciji treba padobran ali ne smijemo dozvoliti da Tužilaštvo postane nečiji kišobran. Ovo je prilika da se pokaže jesmo li država”, rekao je on I upozorio da parlament ne sprovodi kontrolnu ulogu.

“Mi ne smijemo da budemo hodnici kao Ministarstvo pravde. Skupština treba da ispunjava svoju ustavnu obavezu. Ako se to ne radi zna se đe se istina traži. Srbija I Francuska nisu daleko”, rekao je on.

Na primjedbu poslanika DPS-a Miloša Nikolića da je već demantovana Kneževićeva tvrdnja o Đukanovićevoj kući I kreditnim karticama, Krivokapić pozvao DPS da bježi od priče o kući.

On je upozorio da su neumjesne tvrdnje Đukanovića da bi mogao kupiti kuću pored vile Gorica.

“Ne može kuća predsjednika biti veća od zgrade Vlade, Tužilaštva i malo manja od Skupštine, sve i da je na lutriji dobio pare. Da je Donald Tramp kupi kuću pore Bijele kuće bilo bi nenormalno”, rekao je on i optužio Tužilaštvo da bježi od Kneževićevo svjedočenja.

“Za njih je kredibilan čovjek koji je osuđen jer je ubio seljaka zbog traktora a ne vlasnik univerziteta i banke. Neka ga saslušaju i vide nda li su tačni navodi”, rekao je on.

Na krivokapićevu konstataciju da Tužilaštvo nikad nije istražilo navode bivšeg poslanika DPS-a Đorđa Pinjatića da je od ruskog investitora uzeo 300 hiljada eura za kampanju DPS-a u Budvi, Obrad Mišo Stanišić je rekao da u vladajućoj partiji nema povlašćenih.

“Pinjatić je iz ove sale otišao u sud pa u zatvor. I to glasovima poslanika DPS-a”, rekao je on

Bonus video: