Ocjena Mandića: Nema lidera kao što je bio Lekić

"Da li bi se oko takve osobe mogle sabrati sve opozicione različitosti i na izborima koje organizuje ovaj režim dostići željeni politički cilj? Ja ne vidim takvu ličnost”
96 komentar(a)
Andrija Mandić, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Andrija Mandić, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.11.2014. 08:04h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je izjavio da u ovom trenutku ne vidi osobu oko koje bi mogle da se okupe sve opozicione stranke, kao u vrijeme kada je Miodrag Lekić bio predsjednički kandidat.

Mandić je to kazao odgovarajući na pitanje da li u DF-u postoji konsenzus o protestima i da li za njih ima podršku Lekića. On je za portal Analitiku naveo da je krađa na predsjedničkim izborima i njena potvrda od “nezavisnih” institucija bila presudna da Nova predloži taj metod političke borbe: “Ako nijesmo odbranili tadašnju pobjedu Lekića, koji je bio jedini kandidat udružene opozicije, kako da odbranimo neku buduću? Može li se danas pronaći na našoj političkoj sceni neko poput Lekića iz perioda predsjedničkih izbora, ko bi se, sa tolikom vjerom i nadom opozicionih glasača u pobjedu, aktivno uključio u politički život?

Da li bi se oko takve osobe mogle sabrati sve opozicione različitosti i na izborima koje organizuje ovaj režim dostići željeni politički cilj? Ja ne vidim takvu ličnost”.

On je naveo da analiziraju raspoloženje građana i da do sada na Predsjedništvu DF-a niko nije iskazao neslaganje sa mogućnošću upotrebe nenasilnih metoda borbe za svrgavanju nedemokratskog Đukanovićevog režima.

Bonus video: