Vuković: Jesu li se prijatelji Duška Kneževića obavezali na zavjet ćutanja prvoj familiji?

Kako odbornik Demokrata ocjenjuje, kao što je očigledno da je "kriminalna hobotnica prve familije" krenula u obračun sa Duškom Kneževićem, "otimajući mu imovinu kao kakav plijen", isto tako, "da se primjetiti da je Knežević izolovan i napušten od svojih prijatelja i saradnika"
4414 pregleda 8 komentar(a)
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 25.01.2019. 16:15h

Najskorija dešavanja na političkoj pozornici najbolje svjedoče o zarobljenosti institucija države koje svakodnevno pokazuju da su okovane privatnim interesima organizovane kriminalne grupe DPS i njenog predsjednika, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Sada je svima jasno da je Demokratska partija socijalista svoje pobjede na izborima ostvarila, isključivo, finansirajući se prljavim novcem iz crnih fondova, bez kojeg tih pobjeda nikada ne bi ni bilo", navodi se u saopštenju odbornika Demokrata u Podgorici, Branka Vukovića.

Kako ocjenjuje Vuković, kao što je "očigledno da je kriminalna hobotnica prve familije" krenula u obračun sa Duškom Kneževićem, "otimajući mu imovinu kao kakav plijen", isto tako, "da se primjetiti da je Knežević izolovan i napušten od svojih prijatelja i saradnika".

"Gdje su sada prijatelji Duška Kneževića? Zašto ćute? Da li su se obavezali na zavjet ćutanja prvoj familiji, ili su ga se prosto odrekli kao i njihov šef?" pitaju iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su podsjetili na ljude koji su, kako tvrde, bili na odbrani doktorske disertacije Duška Kneževića na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine.

"Tičić Aleksandar – Bivši savjetnik Mila Đukanovića koji je proveo vrijeme u pritvoru radi učešća u aferi Košljun; Danilo Petrović – Vlasnik 'Cijevna komerc' grupacije, duguje milionske iznose za neplaćene poreze i šampion u dobijenim tenderima; Branimir Gvozdenović – tadašnji ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine, a sada potpredsjednik Skupštine; Blagota Baća Radović – Vlasnik 'Zetagradnje' jedne od najvećih građevinskih firmi u Crnoj Gori; Ivanišević Miroslav – tada predsjednik Senata Državne revizorske institucije, a sada predsjednik borda direktora državnog 'Montenegro bonusa'; Budimir Šegrt – tada generalni direktor PZU Meljine koje je doveo do stečaja, sada ambasador Crne Gore u Poljskoj, a kome je po Đukanovićevom nalogu isplaćeno 79.000 eura ; Radoje Žugić – tadašnji i sadašnji guverner Centralne banke Crne Gore; Sanja Vlahović – doktorant univerziteta „Mediteran“ nekadašnja ministarka nauke, a sada ambasador Crne Gore u Italiji; Raško Konjević – tadašnji i sadašnji poslanik Socijaldemokratske partije; Velibor Milošević – 2010. godine viceguverner Centralne banke Crne Gore, a danas optuženi za reketiranje Duška Kneževića; Nikola Fabris – sadašnji viceguverner Centralne Banke Crne Gore; Mladen Vukčević – redovni profesor na univerzitetu Mediteran i predsjednik Sudskog savjeta".

"Iako je Duško Knežević mnogima pomagao, praštao dugove, otvarao račune bez limita, i plaćao njihove dugove imovinom svojih firmi, sada mu bivši prijatelji na sve to okreću leđa i uzvraćaju ćutnjom. Pitamo se, ko će od ovih 'prijatelja' dobiti sporednu ulogu u seriji koju režira Duško Knežević, a gdje je glavni akter, upravo, najbolji bivši prijatelj, Milo Đukanović", poručuje Vuković.

Bonus video: