Konjević i Tanok: Vladavine prava krovni preduslov za ostvarivanje integracionog napretka

Konjević i Tanok razmijenili su mišljenja o borbi protiv ekstremizma zasnovanog na vjeri, a koji predstavlja bezbjednosni rizik na globalnom planu
0 komentar(a)
Raško Konjević, Čarls Tanok, Foto: MUP Crne Gore
Raško Konjević, Čarls Tanok, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 13.11.2014. 14:54h

Obezbjeđivanjem vladavine prava, kao preduslova za ostvarivanje integracionog napretka, Crna Gora može uspješno prevazići izazove iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji, ocijenjeno je u razgovoru ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsom Tanokom.

Konjević, koji boravi u posjeti Briselu, sa Tanokom je razgovarao o dinamici implementacije obaveza koje proizilaze iz pregovaračkog procesa, uz posebnu pažnju na mjere koje se posvećuju borbi protiv korupcije.

“Sagovornici su se saglasili da obezbjeđivanjem vladavine prava, kao krovnog preduslova za ostvarivanje integracionog napretka, Crna Gora može uspješno prevazići izazove koji proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji”, saopšteno je iz Ministarstva.

Konjević i Tanok razmijenili su mišljenja o borbi protiv ekstremizma zasnovanog na vjeri, a koji predstavlja bezbjednosni rizik na globalnom planu.

Konjević sa generalnim direktorom OLAF-a Đovanijem Keslerom razgovarao o mogućnostima saradnje crnogorskih institucija zaduženih za obezbjeđivanje vladavine prava i te specijalizovane agencije, koja je zadužena za zaštitu finansijskih interesa EU.

"Zajednički je konstatovano da postoji prostor za jačanje odnosa u kontekstu sprovođenja zajedničkih istraga u oblastima iz nadležnosti OLAF-a, kao i za pružanje ekspertske pomoći u naporima jačanja crnogorskih kapaciteta na planu suzbijanja ukupnog finansijskog kriminala", kaže se u saopštenju.

Bonus video: