Herceg Novi: SNP, DF i NS potpisali koalicioni sporazum

115 pregleda 13 komentar(a)
SNP, DF, Grupacija Milana Kneževića, Foto: Slavica Kosić
SNP, DF, Grupacija Milana Kneževića, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.11.2014. 13:17h

SNP, DF (Nova srpska demokratrija, PzP, Grupacija Milana Kneževića) i NS, potpisali su danas predizorni koalicioni sporazum. Oni će na izbore 14. decembra izaći pod sloganom "Sačuvajmo Novi, za dobro Novog, za tvoje dobro".

Ova koalicija je, bez grupacije Milan Knežević, prethodne dvije godine bila na vlasti u Herceg Novom.

Obrad Gojković, predsjednik OO SNP, je kazao da je koalicija osnovana sa ciljem da se “smanje podjele na političkoj sceni Herceg Novog”. Uvjeren je da će osvojiti vlast jer će na njihovoj listi biti “mladi i stručni ljudi”, a tada namjeravaju da naprave nužne promjene u radu lokalne uprave, da “uspostave rad, a ne vlast administracije”, reorganizuju mjesne zajednice, vode drugačiju budžetsku politiku i da “ građanima donesu novi kvalitet života”.

Gojković je poručio da su i dalje otvoreni za sve koji žele da im se pridruže, pojašnjavajući da misli na partije i udruženja koji nisu do sada bili zastupljeni u lokalnom parlamentu.

Boris Seferović predsjednik OO NOVA je istakao da su u kaoliciju “ušli otvorena srca”, ne želeći da se, kao do sada, rasipaju glasovi, a Stevan Katić iz PzP da će se koalicija zalagati da se ostvare realni projekti.

Grupacije Milana Kneževića prvi put učestvuje na izborima u Herceg Novom. Njihov član Živko Krunić je istakao da će se koalicija boriti "da Herceg Novi živi duhom kao i do sada , kao i da se sačuva jezik i pismo jer je u gradu većinsko srpsko stanovništvo”.

Mladen Rostović iz NS je poručio "sačuvajmo Novi za dobro Novog". Na novinarsko pitanje kakvo će biti opredjeljenje koalicije, Gojković je kazao da će biti "i građanska i nacionalna”.

Koalicija je danas počela i prikupljanje potpisa za listu koju će, zajedno sa programom predstaviti, narednih dana. Tada će saopštiti i ko će biti nosilac liste.

Bonus video: