Bogdanović: Opština ne može da funkcioniše sa 300 zaposlenih

Kada je riječ o mogućem otvaranju novih radnih mjesta u privatnom sektoru, Bogdanović ističe da su u toku pregovori sa stranim investitorima vezani za projekat valorizacije gornjeg Oboda i dodaje da se nada da će već na proljeće naredne godine biti zapošljen određeni broj građana Cetinja
0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 12.11.2014. 17:40h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović izjavio je da Opština ne može da fukncioniše sa 300 zaposlenih, ali i da niko od njih neće ostati bez posla.

“Sa posebnim senzibilitetom ćemo pristupiti rješavanju ovog problema imajući u vidu sve preporuke određenih institucija i Evropske komiisje EK i naravno imajući u vidu socioekonomski kontekst Prijestonice. Moramo pristupiti racionalizaciji, ali gledaćemo da u narednom periodu zaista damo određena alternativna rješenja koja će značiti angažovanje na nekim drugim sadržajima koja budemo realizovali na području Prijestonice”, kazao je Bogdanović za RTV Cetinje, a prenosi Atlas Tv.

Kada je riječ o mogućem otvaranju novih radnih mjesta u privatnom sektoru, Bogdanović ističe da su u toku pregovori sa stranim investitorima vezani za projekat valorizacije gornjeg Oboda i dodaje da se nada da će već na proljeće naredne godine biti zapošljen određeni broj građana Cetinja.

“Kada govorimo o novim komercijalnim sadržajima moram da pomenem i objekat u okviru zone sporta, nakon dobijenih urbanističko-tehničkih uslova očekujemo od investitora da dostavi glavni projekat kako bismo odmah krenuli sa implementacijom tog projekta kako bismo tokom narednog proljeća imali 55 novih radnih mjesta”, istakao je gradonačelnik Cetinja.

Otvaranju novih radnih mjesta će, kazao je Bogdanović, doprinijeti i novoformirani klub Privrednika, a Cetinje je za sada jedini grad koji je došao na ideju o njegovom otvaranju.

On je najavio i da će greške koje je evidentirala DRI koja je prvi put kontrolisala završni račun biti ispravljene i prije roka od šest mjeseci, odnosno do, kako kaže, kraja godine. Peporuke DRI koja je dala negativno mišljenje na budžet samo su dodatno obavezale opštinu da poboljša svoj računovodstveni sistem i kompletno poslovanje Prijestonice.

"Mi smo odmah nakon dobijanja mišljenja od DRI formirali radnu grupu od pet ljudi koja će se isključivo baviti implementacijom tih preporuka i već sada imamo izmijenjeni završni račun Budžeta. Naravno u narednom periodu to nas obavezuje da napravimo i amandman u odnosu na završni račun Prijestonice”, kazao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao i da će sjutra biti otvorena gradska pijaca, da će rekonstrukcija autobuske stanice biti završena za mjesec dana kada će biti gotovi i radovi na novom saobraćajnom koridoru.

“Došli smo do same završnice treće faze rekonstrukcije vodovodne mreže, ali ono što je najbitnije u ovom momentu je rekonstrukcija kanalizacione mreže koja je krenula ovih dana, a trajaće naredne dvije godine. Nastavljamo i sa izgradnjom Univerzitetskog kompleksa Akademije umjetnosti, već smo predvidjeli sredstva u Budžetu za narednu godinu, pa će biti završena jedna od tri fakultetske jedinice tokom naredne godine”, rekao je on.

Gradonačelnik Prijestonice je najavio i da se početkom sljedeće godine planira izgradnja četiri stambene zgrade koje će biti namijenjene penzionerima, socijalnim kategorijama, zdravstvenim radnicima i radnicima javne bezbjednosti, te će na taj način će, kako kaže, do krova nad glavom doći veliki broj radnika.

Bonus video: