Martinović: Cetinje ima samo nova zaduživanja i otpuštene bivše pripravnike

93 pregleda 5 komentar(a)
Marija Martinović, Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna CG
Marija Martinović, Pozitivna Crna Gora, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 12.11.2014. 15:36h

Članica Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Cetinje i članica Glavnog odbora ove partije Marija Martinović istakla je da od brojnih predizbornih obećanja stare-nove vlasti u Prijestonici - dolaska investitora, pokretanja privrede, zapošljavanja, došlo je samo do još većeg zaduživanja i porasta broja nezaposlenih.

"Gradska vlast nije ispunila obećanja data građanima: rekonstrukciju autobuske stanice, nemamo šalter sa nekoliko uposlenih za izdavanje karata i informacija, nema fabrike čokolade koja bi, kako je najavljivano obezbjedila sredstva u budžetu, ni na pomolu nije žičara Cetinje-Lovćen-Kotor kojom je trebalo uvećati broj turista. Jedino imamo dodatna zaduživanja, kružni tok - Gordijev čvor čiju funkciju niti jedan Cetinjanin nije uspio da demistifikuje, imamo otpuštene bivše pripravnike koji stopiraju na cetinjskoj raskrsnici, jer rade u drugim gradovima i to uglavnom poslove van struke", kazale je Martinović.

Ona je dodala da će Pozitivna Crna Gora će, kao opoziciona i građanska partija, svojim radom i aktivnostima ohrabrivati građane kako bi zajedno na narednim izborima smijenili vlast, koja umjesto da razvija grad i poboljšava status mladih, raseljava i gasi Cetinje.

"Da bismo opet na pravi način počeli slaviti Dan Prijestonice, Opštinski odbor Pozitivne će se u svom daljem radu i djelovanju kroz lokalni parlament, uticati da se gorući problem nezaposlenosti počne konačno rješavati, kako bi se mladi, kao najvažniji dio populacije, vraćali sa "raskrsnice" i otvaranjem novih radnih mjesta imali mogućnost da žive i stvaraju porodice u svom gradu", rekla je Martinović.

Bonus video: