Ljuljđuraj pozvao Bardhija da se povuče i podmladi stranku

Demokratski savez 12 godina nije imao partijski kongres
87 pregleda 2 komentar(a)
Ljeka Ljuljđuraj, Foto: Facebook.com
Ljeka Ljuljđuraj, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 11.11.2014. 18:54h

Jedan od osnivača Demokratskog saveza Ljeka Ljuljđuraj pozvao je lidera stranke Mehmeta Bardhija da se povuče, optužujući ga za samovolju u vođenju partije.

Ljuljđuraj, koji je bio prvi albanski poslanik u crnogorskom parlamentu, na svom Fejsbuk nalogu optužio je Bardhija da ne želi promjene u stranci. Ljuljđuraj tvrdi da lider Demokratskog saveza 12 godina prolongira partijski kongres i stranačkim kolegama ne podnosi finansijski izvještaj.

"Ni poslije 24 godine Bardhi se ne povlači, iako je na čelu stranke od osnivanja i u nekoliko navrata je bio poslanik u crnogorskom parlamentu. Čak i danas traži da bude poslanik iako je čovjek u godinama. Svih ovih godina nije podmladio partiju niti tražio intelektualca kojeg bi pripremio da preuzme stranku. Umjesto toga, iz čiste ljubomore, partiju drži kao taoca”, tvrdi Ljuljđuraj.

On je upozorio da je stranka izgubila rejting u Ulcinju, Anamalskom kraju i Krajini, gdje su joj bila glavna uporišta, podsjećajući da DS ima samo jednog odbornika u Ulcinju.

Ljuljđuraj godinama živi u SAD, i od nedavno je predsjednik detroitskog ogranka “Pokreta za prirodnu Albaniju”, kontroverznog Koča Danaja.

Bonus video: