Konjević prvi crnogorski zvaničnik koji će se sresti sa Hanom

Nakon bilaterlanog sastanka sa Hanom, Konjević će učestvovati u radu konferencije “Osnaživanje reforme javne administracije u procesu proširenja” gdje će govoriti o reformi javne uprave u Crnoj Gori
2 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Raško Konjević, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 11.11.2014. 13:57h

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Raško Konjević, prvi je crnogorski zvaničnik koji će se sresti sa Komesarom za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanesom Hanom. Konjevi i Han će se sastati sjutra, u Briselu, gdje će Konjević imati bilateralne susrete sa briselskim zvaničnicima.

Nakon bilaterlanog sastanka sa njim, Konjević će učestvovati u radu konferencije “Osnaživanje reforme javne administracije u procesu proširenja” gdje će govoriti o reformi javne uprave u Crnoj Gori.

Na skupu će učestvovati ministri iz država regiona zaduženi za javnu upravu, a na govoriće i evropski komesar Han.

U četvrtak će Konjević imati bilateralne sastanke sa šeficom Delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Analizom Dods, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsom Tanokom, generalnim direktorom Evropske kancelarije za borbu protiv prevara (OLAF) Đovanijem Keslerom, a posjetu Briselu završiće sastankom sa direktorkom Sektora B u Generalnom direktoratu za proširenje Aleksandrom Kas Granje.

Zvanična posjeta Johanesa Hana Crnoj Gori najavljena je za 21. novembar.

Hanova posjeta Crnoj Gori dio je njegovog plana da na početku svog mandata posjeti sve zemlje Zapadnog Balkana.

Bonus video: