Izabrana rukovodstva lokalnih foruma žena SDP

Za predsjednicu Foruma žena SDP Pljevlja, u četvorogodišnjem mandatu, izabrana je Belma Hadžiosmanović, u Beranama Radmila Obadović, a u Andrijevici Marija Stojanović
52 pregleda 3 komentar(a)
Forum žena, SDP, Foto: Slavica Kosić
Forum žena, SDP, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.11.2014. 19:33h

Socijaldemokratska partija (SDP) izabrala je rukovodstva lokalnih foruma žena u Pljevljima, Beranama i Andrijevici, iz kojih je najavljeno da će im na vrhu agendi u radu biti ostvarivanje načela ravnopravnosti polova u praksi.

Kako je saopšteno iz SDP-a, forumi žena te stranke na lokalnom nivou zalagaće se i za sprovođenje akcija za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlenih žena, njihovo ekonomsko osnaživanje i valorizaciju ženskog preduzetništva.

Za predsjednicu Foruma žena SDP Pljevlja, u četvorogodišnjem mandatu, izabrana je Belma Hadžiosmanović, u Beranama Radmila Obadović, a u Andrijevici Marija Stojanović.

Predsjednica Centralnog odbora Foruma žena Mirela Radić Ljubisavljević, koja je prisustvovala izbornim skupštinama, kazala je da SDP u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu.

„Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se u većem broju uključe u političke procese, ali isto tako i da svojim stručnim kvalitetama doprinesu donošenju boljih odluka koje su od značaja za lokalno stanovništvo“, navela je ona.

Predsjednik opštinskog odbora (OO) SDP Pljevlja, Munir Redžović kazao je da su žene bile visoko pozicionirane na izbornoj listi na predhodnim lokalnim izborima, što ukazuje da se stranka zalaže za ostvarivanje pune rodne ravnopravnosti, u partijskim organima, ali i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na lokalnom nivou .

Bedrija Lucević, predsjednik OO SDP Berane zahvalio je Forumu žena na velikom doprinosu tokom izborne kampanje za lokalne izbore i istakao da žene i njihovo političko djelovanje doprinose razvoju ideje socijaldemokratije.

Predsjednik OO SDP Andrijevica Zoran Ćulafić kazao je da se opština Andrijevica nalazi u specifičnim socio-ekonomskim uslovima i da žene imaju težak zadatak da usklade privatne i profesionalne obaveze.

On je dodao da će se SDP zalagati za poboljšanje ekonomskog statusa žena, raditi na programima njihove edukacije i osposobljavanju za aktivnije učešće u društvenom i političkom životu lokalne zajednice.

Bonus video: