Ništa od antivladinih protesta

Navodno, Mandić najavama protesta želi da smiri talasanja u Novoj, dok mu Medojević pomaže
32 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.11.2014. 17:49h

Predsjedništvo DF još nije dogovorilo termin antivladinih protesta, jer većina članova traži da se prethodno definiše strategija i ispita raspoloženje birača za demonstracije, saznaju “Vijesti”.

Iako su članovi Predsjedništva jednoglasni da treba organizovati proteste, prema navodima sagovornika “Vijesti” iz Fronta, dio funkcionera smatra da su i dalje nejasni ciljevi demonstracija.

Oni tvrde da prethodno treba utvrditi modalitet i precizan plan djelovanja.

Za sada su proteste u javnosti najavljivali samo lideri PzP-a i Nove Nebojša Medojević i Andrija Mandić, koji je nedavno tvrdio i da će demonstracije početi na platou ispred Skupštine ne precizirajući termin.

Poznavaoci prilika u Frontu tvrde da Medojević i Mandić zagovaraju da se izađe na protest što prije, kako bi smirili talasanja u Novoj nakon što je Novica Stanić najavio formiranje prosrpskog političkog subjekta i što Mandić ne završava rotacije u poslaničkom klubu.

Navodno, Medojević koji je u u ranijim prilikama često zagovarao proteste, javnim nastupima pomaže Mandiću.

"U Predsjedništvu Frontu su svi raspoloženi za demonstracije, ali je još nejasno kako bi oni trebalo da izgledaju, koji im je cilj i rokovi za ispunjavanje zahtjeva koje bi ispostavili Vladi. Dok se te stvari ne definišu, svako licitiranje datumima izlaska na ulice bilo bi neozbiljno”, tvrdi sagovornik “Vijesti” iz Fronta.

U medijima je objavljivano da bi demonstracije mogle biti organizovane u prvoj polovini novembra i da će ih predvoditi lider DF Miodrag Lekić, koji to nikada nije potvrdio. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti ” niko iz DF nije razgovarao sa predstavnicima ostalih opozicionih partija, nezavisnim intelektualcima i civilnim sektorom.

On tvrdi da organizatorima naruku ne idu ni dešavanja u ostalim strankama, jer je gotovo nemoguće okupiti sadašnje i bivše funkcionere Pozitivne, ali čelnike SNP koji se spremaju za stranački kongres.

Bonus video: