SDP: Nećemo predlagati kandidate za predsjednika opštine Kotor

7 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.11.2014. 14:39h

Socijaldemokratska partija (SDP) neće predlagati kandidate za predsjednika opštine Kotor iz redova svoje partije, rekao je za Radio Antena M Branko Nedović član kotorskog SDP.

Nedović koji je sadašnji potpredsjednik opštine Kotor istakao je da će Predsjednik Kotora 17. novembra biti kandidat iz DPS, naravno ukoliko se bude poštovao koalicioni sporazum koji je najjača partija u tom gradu sklopila sa SDP, HGI i Liberalnom partijom.

"Neće SDP predlagati kandidate posebno, niti će Liberalna partija ili HGI kao koalcioni partner, već će samo DPS predložiti kandidate jer je tako predviđeno Koalicionim sporazumom", rekao je on za Antenu M.

Nedović je dodao da se nada da u vezi sa tim ne bi trebalo da bude problema.

"Očekujemo da nam Predsjedništvo DPS da prijedlog kandidata, da vidimo ko je kandidat, ukoliko bude neko ko u potpunosti ispunjava ono što su naša programska opredjeljenja i ono što je dogovoreno našim Koalicionim sporazumom ne bi trebalo da bude problema oko izbora predsjednika. U slučaju da njihov kandidat bude baš krajnje nepovoljan za nas, mi bi razmislili kako da se izjasnimo ali u svakom slučaju prije izjašnjavanja uslijediće konsultacije na najvišem nivou", rekao je on.

Sjednica Skupštine opštine Kotor, na kojoj će biti biran novi predsjednik opštine, biće održana u ponedjeljak.

Na dnevnom redu sjednice su i predlozi odluke o prestanku mandata dosadašnjem predsjedniku i potpredsjednicima opštine.

Aktuelna predsjednica opštine, Marija Ćatović, provela je na toj funkciji dva mandata, odnosno deset godina.

Potpredsjednici opštine Kotor su pored Nedovića, Tvrtko Crepulja i Jovo Suđić

Bonus video: