Danilović: Prvi put imamo aferu za koju još uvijek nije rečeno da je zavjera protiv državnog rukovodstva

9505 pregleda 9 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2019. 14:49h

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović kazao je da je DPS prvi put sama sebi smjestila jedno javno rastezanje između skečeva koje im prireduje bivši veliki donator.

"Mislim da je pravo vrijeme da se podigne još jedan spomenik negdje u Podgorici ili okolini! Ili spomenik ili da se privede i uhapsi koji nacionalista pod uticajem "ekstremističkih, beogradskih krugova" jer se više ne može ovako: koverte, banke, rivolving kartice, odmaranja o trošku prijatelja, vile i kuće, čojstvo i junaštvo bez pokrića", rekao je Danilović.

On je dodao da, "bez ironije, prvi put imamo aferu za koju još uvijek nije rečeno da je zavjera protiv državnog rukovodstva."

"Prvi put DPS je sama sebi smjestila jedno javno rastezanje između skečeva koje im prireduje bivši veliki donator. U Ujedinjenoj Crnoj Gori, ipak, vjerujemo da neko mora, makar sve ličilo na šoićevsku predstavu, konačno saopštiti: koliko će ovo da kosta državu Crnu Goru i nas njene poreske obveznike? Možemo li da dobijemo taj odgovor od finansijskih institucija Crne Gore? Koliko ćemo da platimo ovaj vašar? Svi u Crnoj Gori znamo da skupa ljetovanja i privatna putovanja po svijetu ne mogu da se plate od mjesečne zarade predsjednika bilo čega kod nas. Ni zenjina odijela čak, a da ne govorimo o satovima . Mi se, međutim, plašimo da na kraju ove epopeje troškove rezije i glavnih uloga u predstavi "Koverta, Atlas, i Centralna Banka", ne plate građani i to u stotinumilionskom iznosu. Vjerujemo da će se ubrzo ispostaviti da na ovim prostorima nije skorije finansiran skuplji a bljutaviji film. Ova naša "Zadruga" prevazišla je i po predračunu onu Pinkovu. Ovi naši "Parovi" rasparaće finansijski sistem Crne Gore brutalno i konačno, a kao što smo kazali i na prvu najavu "afera" najveći gubitnici bićemo mi - gledaoci rijalitija o prijateljstvu i kumstvu koje je "iskreno" ovjekovječeno snimcima i računima. Da se razumijemo, samo naprijed u međusobno raskrinkavanje, ali trazimo informaciju; koliko će ovo da nas košta", kazao je Danilović

On pita šta će se dogoditi ako zbog ovog državnog skandala fizička i pravna lica počnu da povlače svoje uloge i depozite iz "obrukanog bankarskog sistema Crne Gore? "

"Ta mogućnost nam kuca na vratima, a rijaliti traje! Tada nas neće spasiti ni ekspertska, ni Vlada državnog jedinstva, ni koncetraciona, niti bilo čija genijalnost. Nama na vratima kuca bankrot usljed neozbiljnosti državnih institucija. Nažalost, biće to prilika da i penzioneri i studenti konačno shvate da se penzije i budućnost ne brane ćutanjem i da nas je ćutanje dovelo do toga da se našim novcem namiruju tridesetogodišnja prijateljstva - i to, najskuplje ikad! Ovdje se, dakle, radi o našem novcu, o novcu naše djece. Ovo vise nije smiješni video klip i skeč o nama - ovo je živi kreč koji prijeti da nas proguta", zaključio je Danilović.

Bonus video: