Dubravka Vujičić na LIBSEEN konferenciji liberala jugoistočne Evrope

Domaćini konferencije su HNS-liberalni demokrati kao i predsjednica te partije Vesna Pusić koja će predsjedavati LIBSEEN konferencijom
66 pregleda 0 komentar(a)
Dubravka Vujičić, Foto: Liberalna partija
Dubravka Vujičić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 07.11.2014. 15:29h

Potpredsjednica Liberalne partije Dubravka Vujičić učestvuje na LIBSEEN konferenciji lidera liberalnih partija jugoistočne Evrope koja se održava u Zagrebu od 7. do 9. novembra.

Domaćini konferencije su HNS-liberalni demokrati kao i predsjednica te partije i ministarka vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić koja će predsjedavati LIBSEEN konferencijom.

"Lideri i predstavnici svih liberalnih partija ovog dijela Evrope razgovaraće o izazovima evro-atlanskih integracija zemalja regiona i analizirati specifične uslove i mogućnosti svake države koja je u takvom procesu. Oni će predložiti i konkretne mjere za održavanje snažnog tempa reformi društveno-političkog sistema Zapadnog Balkana. U tom smislu, delegati će raspravljati o mogućnostima i ulogama liberalizma na Zapadnom Balkanu koji će biti posebno važan za uspješno finalizovanje reformističkih procesa", saopštemo je iz Liberalne partije.

Konferencija LIBSEEN liberala jugoistočne Evrope označiće i početak priprema za Kongres ALDE saveza liberala i demokrata Evrope koji će se održati ovog mjeseca u Lisabonu, a na kojem će Liberalna partija pristupiti u članstvo ALDE saveza.

Bonus video: