Tanilir očekuje da Crna Gora 2015. dobije poziv za članstvo u NATO

Iz Liberalne partije su pozvali i ostale političke subjekte, koji su saglasni sa idejim članstva u NATO, da se intezivno uključe u kampanju javnog i neskrivenog propagiranja ove ideje
0 komentar(a)
Mehmet Nijaz Tanilir, Jovan Rabrenović, Foto: Liberalna partija
Mehmet Nijaz Tanilir, Jovan Rabrenović, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 06.11.2014. 14:31h

"Očekujem da će iz sjedišta NATO-a, do kraja 2015. godine stići pozitivno izjašnjenje o članstvu Crne Gore u Alijansu", rekao je ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir .

On je sinoć u prostorijama Liberalne partije u Podgorici održao predavanje na temu NATO integracija i položaja Crne Gore u njima.

Predavanje se u organizaciji podgoričkog Odbora Liberalne partije realizuje kao dio projekta "Crna Gora i NATO".

Kako je saopšteno iz Liberalne partije, Tanilir je posebno istakao napore koje Crna Gora ulaže u realizaciji četiri ključna uslova za ulazak u NATO savez.

"Naglasio je da ćemo na realizaciji zacrtanog cilja imati pomoć njegove države, koja ove godine slavi 62 godine članstva u NATO savezu i koja je druga po broju oružanih snaga angažovanih za potrebe alijanse. Ambasador Tanilir vjeruje da će učlanjenjem Crne Gore, ali i ostalih zemalja Balkana u NATO i EU na ovim prostorima zavladati konačno dugo očekivani mir među susjedima", navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije su pozvali i ostale političke subjekte, koji su saglasni sa idejim članstva u NATO, da se intezivno uključe u kampanju javnog i neskrivenog propagiranja ove ideje.

Tanilir je Jovanu Rabrenoviću predsjedniku Odbora Glavnog grada Podgorice Liberalne partije, uručio Monografiju turskih autora iz oblasti umjetnosti i kulture.

Bonus video: