Puna vladavina prava jedini put do ozbiljnih investicija i pune sigurnosti

0 komentar(a)
Darko Pajović, Ferdinand Nagi, Foto: Pozitivna CG
Darko Pajović, Ferdinand Nagi, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 06.11.2014. 13:28h

Uspostavljanje vladavine prava je od izuzetne važnosti za snaženje demokratije u Crnoj Gori i procesu pristupanja EU i NATO savezu, ocijenili su tokom susreta predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović i ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nagi.

Iz Pozotivne Crne Gore je saopšteno da su se sagovornici osvrnuli na izvještaj Evropske komisije, posebno u dijelu koji nije na zadovoljavajućem nivou, a tiče se borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Pajović i Nagi su saglasni da sudstvo i tužilaštvo, u tom pravcu, moraju pokazati puni stepen nezavisnosti i odgovornosti kako bi imali vidljive razultate u borbi protiv navedenih pojava koji su ozbiljan problem za jačanje vladavine prava u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Pajović je kazao da jedino sa punom vladavinom prava možemo očekivati pravnu sigurnost i ozbiljne investicije u Crnoj Gori, a time i otvaranje novih radnih mjesta, ekonomskog oporavka i ekonomske nezavisnosti pojedinaca u cjelosti .

On je kazao da se Pozitivna snažno zalaže za EU i NATO integracije, te da će biti adekvatan partner svim relevantnim subjektima u procesu prevazilaženja i riješavanja svih problema kako bi se stvorili uslovi da Crna Gora postane punopravna članica EU NATO.

Bonus video: