Mladi LP i Naše stranke BiH: Zajednički protiv nacionalizma

0 komentar(a)
Ira Adilagić, Luka Vučinić, Foto: Liberalna partija
Ira Adilagić, Luka Vučinić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 05.11.2014. 14:23h

Mladi liberali Crne Gore (LPCG) i Forum mladih-Naša stranka Bosne i Hercegovine potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o političkoj saradnji, saopšteno je iz Liberale partije.

Sporazum su potpisali potpredsjednik Mladih liberala Luka Vučinić i predsjednica mladih Naše stranke Ira Adilagić.

Ona je, sa rukovodstvom mladih NS, ujedno i ugostila delegaciju Mladih Liberala Crne Gore u Sarajevu.

"Sporazum je rezultat razumijevanja potrebe regionalne saradnje svih liberalno-demokratskih snaga u smislu doprinosa što bržih društvenih reformi u procesu evro-atlanskih integracija država regiona. Isto tako Sporazumom je predviđena zajednička borba protiv nasljeđa nacionalizma, porasta šovinizma i klerikalizma te borba za sekularizaciju društva i osnaživanje pravne države koja će počivti na liberalnim idejama modernog svijeta", navodi se u saopštenju LP.

Vučinić je izrazio zadovoljsto što se nastavlja najbolja tradicija Crne Gore i BiH, država koje osim sličnog jezika, kulture i istorije, dijele i identične društveno-političke probleme.

On je kazao kako u ovom trenutku zajednički ideali slobodnog pojedinca i harmoničnog, bogatog društva dvije države naizgled, djeluju daleko, ali da je obaveza mladih da nastave borbu za njih. Vučinić vjeruje da će se Crna Gora i BiH vrlo brzo ponovo susresti i biti zajedno u Evropskoj Uniji.

U saopštenju LP se navodi da vjeruju da će liberali i ovoga puta biti predvodnici takvog puta i nosioci progresivnih promjena.

Bonus video: