Rastislav Vrbenski odlazi u Tursku

0 komentar(a)
Rastislav Vrbenski, SUad Numanović, Bendžamin Perks, Foto: MRSS
Rastislav Vrbenski, SUad Numanović, Bendžamin Perks, Foto: MRSS
Ažurirano: 05.11.2014. 12:08h

Oproštajni prijem stalnom predstavniku UNDP u Crnoj Gori i rezidentnom koordinatoru UN sistema, Rastislavu Vrbenskom, upriličen je sinoć u Eko zgradi Ujedinjenih nacija.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović je, u ime Vlade Crne Gore, zahvalio Vrbenskom na pružanju pune i dosljedne primjene integrisanog modela saradnje svih UN agencija u okviru programa ’’Djelujući kao jedan’’, što je jedan od glavnih prioriteta Crne Gore kada govorimo o saradnji sa UN na nacionalnom nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Numanović je kazao da je tokom prethodne tri godine svog mandata, Vrbenski svojim zalaganjima da crnogorsko društvo unaprijedi svojim iskustvom, znanjem i velikom količinom energije koju neosporno posjeduje, stekao veliko povjerenje u Crnoj Gori.

"Naše uspješno zajedničko djelovanje kroz program rodne ravnopravnosti doprinijelo je da pitanje unapređenja i ostvarivanja prava jednakih mogućnosti u Crnoj Gori bude prepoznato kroz zakonodavni i institucionalni okvir, kao i kroz promjenu svijesti cjelokupnog društva u pravcu pune demokratizacije i poštovanja ljudskih prava i sloboda. Oblast rodne ravnopravnosti kroz saradnju sa UNDP u Crnoj Gori bila je dodatno unaprijeđena upravo njegovim ličnim angažovanjem. Saradnja Crne Gore i UN sistema se konstantno unapređuje i u programskom i u organizacionom dijelu. Crna Gora je veoma zahvalna na saradnji i podršci UN sistema u zemlji u razvoju i poboljšanju stanja u brojnim oblastima", navodi se u saopštenju MRSS.

Numanović je kazao da će Vrbenski i na budućoj poziciji direktora Regionalnog centra UNDP u Istanbulu, uticati na kreiranje novih razvojnih politika i programa za zemlje Zapadnog Balkana i pojedinačno za Crnu Goru, te da će i tamo ostvarivati jednak uspjeh.

Bonus video: