Pozitivna: Hitno zaustaviti učestale napade na odbornicu Lekić

Pozitivna navodi navodi da moć i sila koju primjenjuje lokalni DPS i gradonačelnik lično neće zaplašiti Lekić
6 komentar(a)
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivnacrnagora.me
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivnacrnagora.me
Ažurirano: 05.11.2014. 12:57h

Pozitivna Crna Gora najoštrije osuđuje još jedan napad aktivista DPS-a na Svetlanu Lekić, odbornicu u Andrijevici.

Kako je saopšteno iz partije, na Svetlanu Lekić, koja je u svojstvu građanke, htjela da prisustvuje sastanku Savjeta MZ Košutice, fizički i uz prijetnje nasrnuli su Miljan Vučević,telohranitelj gradonačelnika i Predrag Bojović,odbornik DPS-a , i onemogućili joj prisustvo.

"Da apsurd bude veći, jedno lice i odbornik DPS –a, koji nijesu imali obilježja obezbjeđenja, na ulazu u salu MZ su određivali ko od građana može prisutvovati sastanku. Ovo je samo nastavak torture koju čelnici lokalnog DPS-a vrše nad odbornicom Pozitivne, koja je digla glas protiv nepravde i stala zajedno sa građanima u odbranu Zakona nad lokalnim moćnicima, kojima poštovanje zakona ne znači apsolutno ništa. Pravnim nasiljem u režiji vladajućeg lokalnog DPS-a, na koje ukazuje Lekić u loklanom parlamentu, žele se sakriti podaci o finansijskim transakcijama i poslovanju pomenute MZ", piše u saopštenju Pozitivne. U saopštenju se navodi da moć i sila koju primjenjuje lokalni DPS i gradonačelnik lično, prijetnje odrubljivanjem glave, gubitak radnog mjesta zbog političkog angažmana neće zaplašiti Lekić.

"Pozitivna Crna Gora zahtjeva od svih relevantnih institucija sistema da osude nasilje koje, zbog ukazivanja na političku korupciju, nezakonitosti u radu lokalne uprave, na finansijske malverzacije sa računa MZ-a, kao i načine zapošljavanja po političkom ključu, trpi u kontinuitetu odbornica Lekić. Zahtijevamo efikasnu reakciju nadležnih organa, kako bi se konačno stalo na kraj akterima nasilja koji misle da su iznad svakog zakona", zaključuje se.

Bonus video: