Vrbenski: Crna Gora primjer integrisanog modela djelovanja

“Đukanović je istakao da kontinuirana saradnja, razumijevanje i saglasnost o zajedničkim projektima i ostvareni rezultati predstavljaju dobar temelj za dodatno unapređenje odnosa između UN i Crne Gore u narednom periodu”, kaže se u saopštenju Vlade
53 pregleda 0 komentar(a)
Rastislav Vrbenski, Foto: Gov.me
Rastislav Vrbenski, Foto: Gov.me
Ažurirano: 04.11.2014. 17:35h

Crna Gora je postala primjer integrisanog modela djelovanja, koji je prepoznat i na globalnom planu, na koji su Ujedinjene nacije (UN) ponosne, kazao je stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski. Vrbenskog je danas u oproštajnu posjetu primio premijer Milo Đukanović.

Vrbenski je naglasio i značaj lične podrške koju je premijer davao razvoju saradnje sa sistemom UN. “Đukanović je istakao da kontinuirana saradnja, razumijevanje i saglasnost o zajedničkim projektima i ostvareni rezultati predstavljaju dobar temelj za dodatno unapređenje odnosa između UN i Crne Gore u narednom periodu”, kaže se u saopštenju Vlade.

Đukanović je zahvalio na visokom nivou ostvarene saradnje za vrijeme mandata Vrbenskog.

U razgovoru je ukazano i na sinergiju programa sistema UN-a sa pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, što je dodatno doprinijelo kvalitetu i uspješnosti saradnje. Vrbenskog je u oproštajnu posjetu primio i predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić.

„Krivokapić i Vrbenski su istakli da Crna Gora aktivno participira u sistemu UN, te da je pokazala kapacitet da iskoristi mogućnosti organizacija UN na putu reformi“, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta. Krivokapić je zahvalio Vrbenskom na više nego plodotvornoj saradnji i naveo da je tokom mandata Vrbenskog Crna Gora započela ključne reformske procese sa ciljem demokratizacije i jačanja institucija i demokratije, a da su UN i Vrbenski lično imali uvijek sluha i davali značajnu podršku tim procesima.

Vrbenski je poručio da ga jako raduje što je bio u Crnoj Gori u njenim ključnim evroatlantskim trenucima, od dobijanja statusa kandidata za punopravno članstvo do otvaranja pregovora sa Unijom. „Sistem UN-a u Crnoj Gori je intenzivno prisutan i spreman da i dalje podržava reformske procese“, rekao je on.

Bonus video: