DPS predložio kandidate za gradonačelnika Kotora, podrška od LP i HGI, SDP će razgovarati

Nezvaničan stav SDP-a je kako prenosi Skala radio da će podržati kandidata DPS-a nakon razgovora koji će uslijediti na koalicionom nivou
67 pregleda 2 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.11.2014. 11:45h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor odlučio je da kandidati za predsjednika opštine budu dr Aleksandar Stjepčević, Petar Avramović i Željko Abramović, javlja Skala radio

Najozbiljniji kandidat za predsjednika je dr Aleksandar Saša Stjepčević, direktor kotorskog Doma zdravlja, prenosi Skala radio.

Očekuje se da će kandidata DPS-a prihvatiti Socijdemokratska partija, Liberalna partija i Hrvatska građanska inicijativa.

Predsjednik OO Liberalne partije Kotor Vido Drašković je za Skala radio kazao da će liberali podržati kandidata kojeg predloži DPS.

Istog je mišljenja i Ljiljana Velić, predsjednica Kluba odbornika OO Hrvatske građanske inicijative koja je jasna da će ova partija glasati za kandidata koji predloži najjači koalicioni partner.

Nezvaničan stav SDP-a je kako prenosi Skala radio da će podržati kandidata DPS-a nakon razgovora koji će uslijediti na koalicionom nivou.

Ova partija bi voljela da ima više kandidata kako bi mogli da se odluče oko najkvalitetnijeg rješenja.

Na pitanje radija Skala kako će se OO Pozitivne Crne Gore odnositi prema izboru novog predsjednika, Ranko Proroković iz ove partije je kazao da ta partija sigurno neće podržati kandidata DPS-a i da je to potpuno prirodno.

"Ne radi se o personalnim rješenjima", kazao je Proroković, uz napomenu da ova partija neće imati svoga kandidata za predsjednika Opštine.

Predsjednik OO Socijalističke narodne parije SNP Branko Ivanović je saopštio da o ovom pitanju nijesu još razgovarali.

Dragica Perović je u ime Demokratske srpske stranke kazala da će oni podržati isključivo opozicionog kadidata.

Bonus video: