DPS: Lekić priznao da je DF na izdisaju

"Svjestan svih tih slabosti DF-a, Miodrag Lekić je procijenio da je profitabilnije da za političku strukturu na čijem je čelu kaže da je neodgovarajuća"
6 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2014. 15:24h

Demokratska partija socijalista smatra da je Miodrag Lekić u današnjem intervjuu „Vijestima“ priznao da je Demokratski front na izdisaju.

"Od samog nastanka te političke formacije, Demokratska partija socijalista je tvrdila je ona nekozistetna i bez jasne vizije i da kao takva ne može biti ozbiljna alternativa vlasti u Crnoj Gori. Sve te nedostatke imaju i danas. U međuvremenu smo samo slušali pravdanja na takve naše kritike i odbijanje da se suoče sa realnošću. Danas smo dobili priznanje da smo bili u pravu. I to ne od bilo koga iz Fronta, već od njihovog lidera", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni navode da nepomirljivi politički stavovi u Frontu koji sežu od za do protiv NATO-a, od za do protiv Evropske unije, zatim različiti pogledi na potrebu snaženja multietničke zajednice u Crnoj Gori, nedostatak strategije ekonomskog razvoja i neprihvatanje državnog, kulturnog i političkog integriteta Crne Gore su nespojivi u jednu organizacionu cjelinu.

"Svjestan svih tih slabosti DF-a, Miodrag Lekić je procijenio da je profitabilnije da za političku strukturu na čijem je čelu kaže da je neodgovarajuća, bez solidarne odgovornosti i da kao takva jedino može biti gubitinik svih izbora, kao što je, uostalom, bila i do sada, nego da u procesu razgradnje Demokratskog fronta bude optužen da on snosi političku odgovornost. Kada brod prvi počne napuštati njegov kapetan, onda je svima jasna sudbina broda", zaključuje se.

Bonus video: