Lalošević: Nema stabilne Crne Gore bez jakog SNP-a

SNP će se zalagati za tolerantni dijalog i njegovu primjenu na političkoj sceni, kazao je Lalošević
11 komentar(a)
Vasilije Lalošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vasilije Lalošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.11.2014. 14:47h

Socijalistička narodna partija Crne Gore ovih dana sprovodi, Statutom Partije predviđene unutarpartijske aktivnosti, kako bi 23. novembra u pobjedničkim Beranama održala svoj Sedmi Kongres. Kongres SNP-a će pokazati i potvrditi snagu, jedinstvo, istrajnost, organizaciju, perspektivu SNP-a, a sve u cilju borbe za Crnu Goru - zemlju jednakih šansi za sve, državu socijalne pravde, zemlju koja zaslužuje da bude stabilna, odgovorna i prosperitetna, kazao je poslanik ove partije Vasilije Lalošević.

"Nema takve Crne Gore bez jakog i stabilnog SNP-a. Loša društvena događanja u našoj zemlji i more političkih grešaka, promašaja i poraza pojedinih političkih konkurenata, pokušavaju se sakriti u drugi plan, i od strane nekih "dušebrižnika" uporno se traže slabe tačke u SNP-u. Umjesto da se svi akteri društveno-ekonomske zbilje usmjere ka rješavanju gorućih problema društva, neki činioci bi htjeli da oslabe SNP. Kao da nas malo zadataka čeka na putu jačanja demokratske države u kojoj će vladavina prava biti osnovni postulat. Kao da nemamo, ali baš svi, prostora da svim građanima Crne Gore pružimo jednake mogućnosti za napredak porodice i kvalitetnije uslove življenja. Neće im uspjeti naum, i to se vidi nakon prvih održanih sastanaka unutar Partije širom Crne Gore, na kojima članovi SNP-a pokazuju ozbiljnost i odlučnost da istraju na programskim načelima partije", kazao je Lalošević.

Kako je naglasio, uprkos tim atacima, SNP će se zalagati za tolerantni dijalog i njegovu primjenu na političkoj sceni, kako bi se iznašla optimalna rješenja u sporovima među političkim partijama i društvenim grupama, u interesu stabilnosti naše zemlje.

"Sedmi Kongres SNP će to potvrditi, a hercegnovski izbori u decembru osnažiti, jer se SNP bori za onu Crnu Goru u kojoj su u centru zbivanja običan čovjek i porodica kao temelji društva", istakao je Lalošević.

Bonus video: