Stanković umjesto Davidovića

Stanković je posljednih 10 godina pokrivao oblast ekologije u Ministarstvu održivog razvoja
58 pregleda 9 komentar(a)
Siniša Stanković
Siniša Stanković
Ažurirano: 31.10.2014. 07:27h

Pomoćnik u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Siniša Stanković najozbiljniji je kandidat za novog generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Stanković je trenutno angažovan u Ministarstvu kao generalni direktor Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj. On je u tom vladinom resoru zaposlen više od deset godina.

Aktuelni generalni sekretar parlamenta Damir Davidović najavio je povlačenje sa te funkcije kako bi se posvetio privatnim obavezama i moguće angažmanu u privatnom poslu. On je sa odlukom o povlačenju usmeno upoznao rukovodstvo parlamenta.

Dok je Davidović na mjesto generalnog sekretara, prije pet godina, imenovan kao nestranačka ličnost, Stanković će, ukoliko bude izabran, u parlament doći kao kadar Socijaldemokratske partije (SDP). Tokom profesionalne karijere Stanković je radio kao sekretar SDP-a, a trenutno je član Glavnog odbora Krivokapićeve stranke i podgoričkog odbora.

Stanković je rođen u Podgorici, diplomirao je na Mašinskom fakultetu a tokom karijere radio je i u fabrici protivgradnih raketa “19. decembar”, ali i kao potpredsjednik Opštine Podgorica i sekretar podgoričkog Sekretarijta za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu. Od 2004. godine angažovan je kao pomoćnik ministra zaštite životne sredine i uređenja prostora.

Novog generalnog sekretara Skupštine čeka dalje jačanje administrativnih kapaciteta, što je jedan od zahtjeva EU.

Bonus video: