DPS: Ako smo izgubili izbore kako je Stijepović gradonačelnik

"Lekić je bio dugo ambasador u državi u kojoj partija koja osvoji 30 odsto podrške birača proglasi pobjedu, a u Crnoj Gori, tj. Podgorici koalicija koja je osvojila preko 49 odsto mandata za Lekića nije pobjednik izbora", saopšteno iz DPS-a
104 pregleda 23 komentar(a)
Milo Đukanović, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2014. 16:07h

Demokratska partija socijalista (DPS) reagovala je na navode lidera Demokratskog fronta (DF) Miodraga Lekića koji je, između ostalog, rekao da "premijer Milo Đukanović opet demonstrirao kombinaciju javne neodgovornosti i ličnog kukavičluka odbviši duel sa mnom".

"Iako smo navikli da vječiti gubitnik, lider Demokratskog fronta, ima konfuzne i nejasne političke stavove, ili da ih uopšte nema, u posljednjem saopštenju za javnost iznio je rekordan broj nelogičnosti. Već duže vrijeme vapi za javnim sučeljavanjem sa predsjednikom Demokratske partije socijalista i kada mu se za to pruži prilika u Parlamentu, sjutradan Miodrag Lekić naknadnom pameću pokušava da pojasni ono što je juče mislio da kaže ili što je namjerno zaboravio da saopšti u direktnom obraćanju", navodi se u reagovanju DPS-a.

Pitaju se "kakvo bi izgledalo Lekićevo saopštenje kada bi Premijer prihvatio TV razgovor sa njim?"

"Vjerovatno bi imalo obim romana, sadržaj pravdanja, a oni koji bi ga htjeli pročitati morali bi za to iskoristiti godišnji odmor. I pored svega Lekić i dalje traži duel. Do skoro nijesmo, ali sada znamo da je politički mazohizam jedna od karakteristika lidera Fronta. Koga bi poveo u studio da baci peškir nakon političkih nokauta koje bi doživio, ostaće enigma. Ako su DPS i Milo Đukanović izgubili izbore u Podgorici, kako to da Lekić nije gradonačelnik, već Slavoljub Stijepović? Zbunjenost kod ostalih predstavnika Fronta o pobjedniku izbora u Podgorici bi donekle mogli da razumijemo. Međutim, gospodin Lekić je bio dugo ambasador u državi u kojoj partija koja osvoji 30 odsto podrške birača proglasi pobjedu, a u Crnoj Gori, tj. Podgorici koalicija koja je osvojila preko 49 odsto mandata za Lekića nije pobjednik izbora", navodi se u reagovanju.

Iz DPS-a dodaju da "cijela evropska zajednica i naši partneri iz NATO-a vide napredakCrne Gore u reformskim procesima i ispunjavanju obaveza u integracijama".

"Da je istina to što govori Lekić, Crna Gora ne bi prednjačila u tim procesima u odnosu na sve druge države aspirante za punopravno članstvo u EU i NATO. Ako već voli dijaloge, bilo bi korisno od njega konačno čuti stav o euroatlaskom integracionom putu Crne Gore. Umjesto što predlaže Japanu i Australiji da budu članice Sjeverno-atlantske alijanse, od kojih obje države nijesu na Atlantiku, a jedna nije na sjevernoj hemisferi, bilo bi korektno prema biračima koji ga podržavaju da kaže ono što misli, pa makar mu stav bio podudaran sa "vojvodom" u njegovim redovima".

Iz DPS-a dodaju da "ponavljanje neistina o tzv. aferi snimak govori o političkoj neprincipijelnosti Miodraga Lekića".

"Kad je već voljan da nastavi sa političkim aktivnostima na tu temu, neka provjeri da li su za glasove dijeljeni motokultivatori i građevinske dozvole, da li su u raspodjeli funkcija tražena preduzeća gdje ima više para i mogućnosti da se zapošljavaju partijske pristalice, da li su kritikovani koalicioni partneri zato što nijesu poništili glasanje na pojedinim biračkim mjestima da bi se u narednom krugu popravio rezultat, kako se i za koliko novca kupuju glasovi umjesto da se isplate putni troškovi studentima, kako su pravljeni planovi da se od novca građana formiraju mediji koji bi služili promociji jedne politike, jesu li autentična priznanja kako se uređuju pojedine novine itd. Sve to ima u svojim redovima, to su razgovori sa sastanaka Nove srpske demokratije, a političku krađu su organizovali njegovi poslanici, pa neka "demokrata" Lekić to istraži i sam da politički doprinos u rasvjetljavanju afere Snimak. Nemamo ništa protiv", zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Bonus video: