LP obilježava deceniju postojanja

Iz LP su podsjetili da je ta stranka osnovana 31. oktobra 2004. nodine, nakon gašenja Liberalnog saveza, baštinjeći njegove ideje, kao jedina partija liberalno-demokratske orijentacije u Crnoj Gori
12 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.10.2014. 12:33h

Liberalna partija obilježiće sjutra deset godina od osnivanja stranke, a novac koji je ranije opredijeljen za proslavu tog jubileja doniraće Centru rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci „Kakaricka gora“.

Iz LP su podsjetili da je ta stranka osnovana 31. oktobra 2004. nodine, nakon gašenja Liberalnog saveza, baštinjeći njegove ideje, kao jedina partija liberalno-demokratske orijentacije u Crnoj Gori.

"LP je danas parlamentarna, državnotvorna partija sa izgrađenom infrastrukturom na teritoriji cijele države. Isto tako, LP je članica Liberalne internacionale, jedne od najmoćnijih međunarodnih političkih organizacija kao i saradnik ALDE saveza liberala Evrope te LIBSEEN liberala jugoistočne Evrope", kaže se u saopštenju. Navodi se da je politika crnogorskih liberala u protekloj deceniji doživjela puno priznanje i afirmaciju, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Kako je saopšteno, najviši stranački organi - Glavni odbor, Predsjedništvo, Savjet i Vijeće časti, zasjedaće u svečano-radnoj formi.

„Najviši organi, shodno Statutu, verifikovaće ranije odluke partije odnosno usvojiti redovne partijske akte shodno Dnevnom redu, a koji se tiču političke pozicije LP na crnogorskoj javnoj sceni i njenog daljeg političkog djelovanja i pozicioniranja“, kaže se u saopštenju.

LP će, kako se navodi, sa svojim članstvom skromno proslaviti taj značajni jubilej, dok će ranije opredijeljeni novac za tu namjenu donirati u humanitarne svrhe. „Shodno prepoznatljivom djelovanju u smislu smanjenja štete posljedica upotrebe droga, LP će sva sredstva donirati ustanovi za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci 'Kakaricka gora'“, naveli su iz te stranke.

Na taj način, kako su pojasnili, žele da ukažu na probleme sa kojima se susrijeću porodice korisnika tog centra „koji nema nikakvu podršku državnih institucija, osim sredstava iz budžeta Glavnog grada, dok su finansijski izdaci ogromni i za porodice i za ustanovu koja zbrinjava pacijente iz svih gradova države, čak i šireg regiona“.

„Liberali su i u današnjoj Crnoj Gori politička snaga prepoznata po naprednim i progresivnim idejama koje teže da Crnu Goru, u najkraćem vremenu, uključe u moderne tokove demokratskih država Evrope i zapadnog svijeta“, poručili su iz LP.

Zato su, kako navode, uvjereni da će liberali svojim hrabrim zalaganjem za ono u što vjeruju, i u budućem vremenu biti značajan faktor opredjeljivanja politike crnogorskog društva.

Bonus video: