HGI za kiriju centrale duguje 27 hiljada

Opštine Tivat Jovanke Laličić „Vijestima“ je potvrđeno da lokalna uprava od HGI potražuje 27.391 euro na ime neplaćene zakupnine za prostor u Ulici Luke Tomanovića
3 komentar(a)
HGI, Foto: Siniša Luković
HGI, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.10.2014. 10:46h

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) duguje opštini Tivat preko 27 hiljada eura za zakup poslovnogprostora u kome se nalazistranačka centrala.

Iz kabineta glavnog administratora Opštine Tivat Jovanke Laličić „Vijestima“ je potvrđeno da lokalna uprava od HGI potražuje 27.391 euro na ime neplaćene zakupnine za prostor u Ulici Luke Tomanovića.

Prije useljenja stranke Marije Vučinović tu je bila smještena Turistička organizacija Tivta. U Opštini Tivat tvrde da su od 2011. do decembra prošle godine, preduzeli niz bezuspješnih mjera za naplatu dugovanja.

Kako navode, četiri puta poslato je obavještenje o dugu, jednom je formalno obaviještena i tadašnja Direkcija za imovinu, a donešena su i dva zaključka o prinudnoj naplati.

„U međuvremenu je Upravi za imovinu Crne Gore proslijeđen trojni ugovor između Opštine, Uprave za imovinu i HGI na potpisivanje jer je Uprava za imovinu spremna da preuzme ukupno dugovanje i da ga isplati Opštini.

Čeka se potpisivanje istog od strane svih ugovornih strana“, odgovoreno je „Vijestima“ iz kabineta glavne administartorke. Lokalna uprava Tivta je u nekoliko je navrata trpjela kritike odbornika zbog slabije naplate i tolerisanja nagomilanih dugova za zakupninu poslovnih prostora u vlasništvu Opštine.

Sa druge strane, Državna revizorska institucija je, revidujući godišnji finansijski izvještaj HGI, došla do iznosa od 4.883 eura neplaćenih obaveza HGI prema Opštini Tivat po osnovu zakupa.

Državni revizori su konstatovali da HGI osporava to potraživanje Opštine Tivat i naveli da „nije izvršeno međusobno usaglašavanje obaveza i potraživanja po ovom osnovu“. HGI godinama redovno iz budžeta Opštine Tivat dobija novac jer ta stranka ima odbornike u lokalnojSkupštini. Lani je po tom osnovu HGI iz gradske kase dobila 8.878 eura, a godinu dana ranije 9.537 eura.

Bonus video: