Otvoren počasni konzulat u Krakovu

„Posebno sam zadovoljan što su, zahvaljujući veoma dobrim odnosima, međusobnom razumijevanju i uzajamnoj podršci, Crna Gora i Poljska u prethodnim godinama, intenzivnim političkim dijalogom, posvećeno radile na jačanju međudržavnih odnosa"
1 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.10.2014. 18:57h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić otvorio je danas Počasni konzulat Crne Gore u Krakovu, ocjenjujući da će se time dodatno unaprijediti međudržavni odnosi ovih država.

„Posebno sam zadovoljan što su, zahvaljujući veoma dobrim odnosima, međusobnom razumijevanju i uzajamnoj podršci, Crna Gora i Poljska u prethodnim godinama, intenzivnim političkim dijalogom, posvećeno radile na jačanju međudržavnih odnosa", kazao je Lukšić.

Tokom ceremonije otvaranja, Lukšić je podsjetio na brojne zajedničke aktivnosti i projekte u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, koji u značajnoj mjeri doprinose dodatnom povezivanju i boljem razumijevanju Crne Gore i Poljske.

Počasni konzul Crne Gore u Krakovu, Marćin Ruta i gradonačelnik Krakova Jacek Majhrovski ukazali su na važnost jačanja veza između dvije zemlje, kao i dodatno pospješivanje saradnje, čemu će, kako je ocijenjeno, doprinijeti i Počasni konzulat.

"Posebno je istaknut značaj ekonomskog partnerstva između dvije zemlje, a o rezultatima zajedničkih napora u pravcu jačanja ekonomskih odnosa svjedoči i činjenica da je Crna Gora sve interesantnija turistička destinacija za Poljake, da je broj gostiju u posljednje četiri godine gotovo utrostručen", kaže se u saopštenju.

Bonus video: