Svetlana Lekić: Posvetiti pažnju radu mjesnih zajednica

U Pozitivnoj apeluju na sve građane da na svojim zborovima MZ-a insistiraju na većem ulaganju iz kapitalnog budžeta opštine za njihove potrebe
131 pregleda 2 komentar(a)
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Svetlana Lekić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 29.10.2014. 11:30h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Andrijevica konstatovao je na sjednici da je stranačka infrasruktura i stanje u samom odboru stabilno, i dogovoreno je da se nastavi sa radom na širenju partijske organizacije.

Predsjednica OO Pozitivne Andrijevica Svetlana Lekić kazala je da je na sjednici dogovoreno da ta partija, posebno kroz rad i zalaganje u lokalnom parlamentu, usmjeri pažnju na rad mjesnih zajednica na teritoriji Opštine Andrijevica.

“Razlog za ovu temu bilo je nezadovoljstvo u više mjesnih zajednica koje su dosadašnjim radom i aktivnostima predsjednika zajednica više nego nezadovoljni. Kako se radi o interesu svih mještana potrebno je više pažnje posvetiti prioritetima u pojedinim MZ-a i predložiti odgovarajuće projekte da se uključe u javne radove koji se finasiraju iz budžeta države. Kako je budžet u nacrtu, potrebno je kandidovati projekte vezane za infrastrukturu MZ-a , kako bi se izvršile sanacije puteva,korita rijeka,sanacije elektro mreže i slično”, istakla je Lekić.

Prema njenim riječima, uočena je loša saradnja između MZ-a i lokalne uprave, koja pokušava da svojim političkim uticajem u pojedinim MZ-a, utiče i na ulaganja u tim zajednicama.

“Potrebno je imati u vidu način utroška novca sa računa MZ –a ,koji često nije javno i transparentno predočen Savjetima MZ-a i svim građanima. Dosadašnjim budžetom opštine predviđeni iznos za funkcionisanje MZ-a od 100,00 eura više je nego nedovoljan i neadekvatan”, dodala je ona.

U Pozitivnoj apeluju na sve građane da na svojim zborovima MZ-a insistiraju na većem ulaganju iz kapitalnog budžeta opštine za njihove potrebe.

“Pozitivna će se iskreno zalagati da rad MZ-a bude javan i transparentan i o tome će redovno obavještavati građane kako bi se zaustavilo propadanje sela. Mjesne zajednice mogu i moraju biti instrument poboljšanja infrastrukture, kao i kvaliteta života mještana uopšte i za to će se Pozitivna Crna Gora zalagati”, zaključila je Lekić.

Bonus video: