Izborna mafija piše tendere

“Afera 'Snimak' pokazala je da iz vrha organizacije stižu naređenja koja treba sprovesti na terenu, a novac sa dna ide ka vrhu"
52 pregleda 0 komentar(a)
MANS, konferencija, Foto: Savo Prelević
MANS, konferencija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2014. 19:37h

Zamjenica VDT-a Sonja Bošković poručila je juče opozicionim poslanicima i MANS-u da daju šansu novom VDT-u Ivici Stankoviću, nakon što je većina iznijela oštre kritike na račun tužilaštva. Na konferenciji MANS-a o borbi protiv političke korupcije i izgradnji povjerenja u izborni proces, advokat Veseliti Radulović ocijenio je da je ključ vladavine prava nezavisan i profesionalan tužilac što Stanković, kako je kazao, teško može biti jer je za njega glasao DPS.

“Afera 'Snimak' pokazala je da iz vrha organizacije stižu naređenja koja treba sprovesti na terenu, a novac sa dna ide ka vrhu. To je karakteristika kriminalne organizacije i teško VDT može odgovoriti izazovu koji je pred njim”. Prethodno je većina učesnika izrazila očekivanje da će Stanković naložiti procesuiranje nalogodavaca izbornih manipulacija. To je potencirao i Obrad Gojković (SNP), navodeći da će se u Herceg Novom 14. decembra “pokazati nešto novo, ali negativno" jer se osuđeni za kupovinu glasova šetaju po gradu, a kriminalci sreću sa funkcionerima DPS".

Prema njegovim riječima, u regionu sarađuje izborna mafija, a nakon izbora to rezultira biznis projektima i naplatama na tenderima.

Poslanik DPS-a Branko Čavor kazao je da u toj partiji smatraju da je riječ o jačanju, a ne izgradnji ili vraćanju povjerenja u izborni proces.

EK koristi formulaciju vraćanje povjerenja u izborni proces. Čavor je naveo da se sve vrijeme vlast i opozicija zajedno izgrađivali izborni sistem koji je ocijenjen dobrim.

Lekić podržao Ćalović: Pad Crne Gore kroz prljavštinu iz vrha vlasti i mafije >>>

Bonus video: