U Rožajama rade na nepostojećim mjestima

Dobro obaviješteni izvor “Vijesti” tvrdi da nova vlast koju čine Bošnjačka stranka (BS) i SDP ima problem da definiše unutrašnju organizaciju zbog nesuglasica unutar BS i velikog broja zaposlenih u Opštini
183 pregleda 19 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.10.2014. 18:41h

Lokalna uprava u Rožajama je u subotu raspisala konkurs za četiri sekretara i pet rukovodilaca opštinskih službi.

Oglas je raspisan po sistematizaciji prethodne vlasti (DPS), pošto nova organizacija i sistematizacija nije usvojena ni tri mjeseca od smjene vlasti.

Na osnovu neusvojene sistematizacije, na zasada nepostojećim radnim mjestima rade Mirsad Džudžević kao rukovodilac Agencije za investicije i Mensur Kalender kao šef Službe za protokol.

Lokalna uprava je raspisala konkurs za radna mjesta koja trenutno pokrivaju vršioci dužnosti, nakon kontrole Upravne inspekcije, koja je utvrdila nepravilnosti u postavljanju tih lica i naložila njihovo otklanjanje.

Konkurs je raspisan za šefove četiri sekretarijata, a novi dokument koji čeka na usvajanje planira još tri. Oglašena je i potreba za pet rukovodilaca, a prema novom dokumentu treba da ih bude 16.

Dobro obaviješteni izvor “Vijesti” tvrdi da nova vlast koju čine Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokratska partija socijalista (SDP) ima problem da definiše unutrašnju organizaciju zbog nesuglasica unutar BS i velikog broja zaposlenih u Opštini.

U predizbornom procesu BS je mnogima obećala radna mjesta, zbog čega sada trpi pritisak. To je jedan od razloga zbog kojih se odlaže unutrašnja organizacija i sistematizacija, a drugi je prekomjerna zaposlenost u lokalnoj upravi. Planirano je novo otpuštanje DPS kadrova, ali je to u ovom trenutku rizičan potez", rekao je on.

Vršilac dužnosti glavnog administratora Redžep Kurbardović je kazao “Vijestima” da on više ne može davati izjave medijima, jer je dogovoreno da to ubuduće čini samo predsjednik Opštine Ejup Nurković, koji već mjesec dana ne odgovara na pozive “Vijesti”

Bonus video: