Čestitke povodom Dana opštine Herceg Novi

"Građani vaše Opštine slave ove godine svoj praznik u susret otvaranju realnih perspektiva za brži ekonomski razvoj i Herceg Novog i cijele Crne Gore, za brže zapošljavanje i veći lični i društveni standard"
87 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2014. 19:39h

Premijer Milo Đukanović uputio je, povodom 28. oktobra - Dana opštine Herceg Novi, čestitku predsjedniku Opštine Milanu Vajagiću, predsjednici Skupštine opštine Danijeli Đurović, odborinicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Herceg Novog.

"Građani vaše Opštine slave ove godine svoj praznik u susret otvaranju realnih perspektiva za brži ekonomski razvoj i Herceg Novog i cijele Crne Gore, za brže zapošljavanje i veći lični i društveni standard, prije svega kroz realizaciju niza krupnih investicionih projekata u oblasti turizma, putne infrastrukture i energetike, što će dodatno učvrstiti stabilnost i osnažiti poziciju naše zemlje u procesu regionalnih, evropskih i evroatlantskih integracija", navedeno je u čestitki predsjednika Vlade.

Uz podsjećanje da lokalne zajednice imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ostvarivanju tih strateških ciljeva, premijer Đukanović je izrazio uvjerenje da će predstojeći izbori u Herceg Novom motivisati sve političke subjekte za odgovornije djelovanje u tom pravcu, u interesu daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja i zajedničkog dobra i Herceg Novog i Crne Gore.

"Na toj liniji i buduća lokalna uprava može računati na konstruktivnu saradnju i punu podršku Vlade", istakao je u čestitki Đukanović.

U čestitki predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića se navodi da je Dan opštine prilika "prisjetiti se svih 586 palih boraca i žrtava sa teritorije Novoga, koji su prije tačno 70 godina položili svoje živote za slobodu grada na ulazu u najljepši zaliv".

"Trodnevna borba za oslobođenje grada je jedan od ključnih stubova u anti-fašističkom otporu za oslobođenje Boke i primorja. Danas je Novi, grad na obodu Evropske unije, grad vjekovne kulture i tradicije sa svojim najvećim umjetničkim biserima i domašajima. Herceg Novi zaslužuje da ponovo plijeni svojom posebnošću i ljepotom, poput nježnog cvijeta mimoze, koju je imao 80-ih godina. Prioritet lokalne vlast, uz pomoć države, moraju biti investicije u infrastrukturu i turističke kapacitete, sa ciljem znatno većeg angažovanja građana Novoga i time boljeg kvaliteta života. Razvoj i modernizaciju mora pratiti posebna briga o kulturnim dobrima i životnoj sredini, jer nasljeđe koje Novi nosi sa sobom je rijetkost", navodi se u čestitki Krivokapića.

Konjević poželio investitore

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Herceg Novi, čestitku v.d. predsjednika Opštine Milanu Vajagiću, predsjednici Skupštine opštine Danijeli Đurović, odbornicima i građanima.

"Vjerujem da će investitori odabrati Herceg Novi kao sigurnu luku za svoja ulaganja. Zapadna kapija Crne Gore ima šansu da svojom ljepotom privuče ulagače koji će otvoriti novu stranicu u razvoju grada na dobrobit svih njegovih građana.U želji da Herceg Novi postane nova destinacija elitnog turizma u Crnoj Gori, u svoje ime i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, srdačno Vam čestitam 28. oktobar, Dan opštine Herceg Novi", piše u Konjevićevoj čestitki.

Popović: Herceg Novi je najljepša crnogorska kapija

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je građanima i građankama Herceg Novog, predsjedniku Opštine Milanu Vajagiću, predsjednici Skupštine Opštine Danijeli Đurović i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore 28. oktobar Dan Opštine.

"Herceg Novi je najljepša crnogorska kapija i biser na samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Preplitanje različitih kultura, naroda i tradicija kroz vjekove, ovaj grad načinilo je kosmopolitskim centrom na Jadranskom moru sa bogatim istorijskim i arhitektonskim nasljeđem. U podnožiju Orijena sa blagom mediteranskom klimom, ovaj grad je najperspektivnija turistička destinacija i ljetnjeg i zimskog turizma", piše u saopštenju Popovića.

Predsjednik Liberalne partije dodaje da je uvjeren da će kvalitetnom valorizacijom takvih potencijala koje Herceg Novi posjeduje svi njegovi građani i građanke uživati blagodeti stalnog privrednog napretka te poboljšanja kvaliteta života i poslovnog ambijenta, kao i da će liberali uvijek biti pristalice i podrška takvom putu Herceg Novog.

Bonus video: