Pešić: Afera "Koverta" se mora otkriti do kraja, a epilog će biti nova vlast

"I ova neslavna afera upućuje nam jasnu poruku da članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu, jer nas isključivo evropski standardi mogu dovesti do toga da nema nedodirljivih i da pred zakonom moraju biti isti i predsjednik i građanin", kazala je Pešić
5220 pregleda 1 komentar(a)
Pešić, Foto: SNP
Pešić, Foto: SNP

Afera "Koverat", koja ovih dana neslavno "proslavlja” našu državu mora se otkriti do kraja, a epilog je svima poznat – nova i odgovorna vlast u Crnoj Gori, koja će povesti naše društvo ka evropskoj porodici demokratskih društava, saopštila je predsjednica Asocijacije žena SNP-a, Maja Pešić.

"I ova neslavna afera upućuje nam jasnu poruku da članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu, jer nas isključivo evropski standardi mogu dovesti do toga da nema nedodirljivih i da pred zakonom moraju biti isti i predsjednik i građanin", kazala je Pešić.

Ona ocjenjuje da izuzetno teška socijalna i ekonomska situacija u Crnoj Gori, stvaranje podjela od strane aktuelne vlasti, izazivanje netrpeljivosti po vjerskom, nacionalnom osnovu karakterišu aktuelnu vladajuću koaliciju i poručuje da se takvoj vrsti “vladavine bliži se kraj".

"Socijalistička narodna partija je i do sada, predlagala zakonska rješenja, koja su štitila status i penzionera, kao i majki sa troje i više djece. U opštinama, u kojima smo na vlasti, sa velikim uspjehom pomažemo đacima i studentima. Sve ovo nam daje za pravo da s velikim optimizmom dočekujemo toliko neophodne promjene. Nezaustavljivi rast rejtinga naše partije, samo je dokaz da građani ne zaboravljaju sve ono šta je ova časna partija radila za njih i u prethodnom periodu", tvrdi Pešić.

Bonus video: