Očuvana stabilna partijska infrastruktura

14 komentar(a)
Pozitivna CG, Foto: PCG
Pozitivna CG, Foto: PCG
Ažurirano: 25.10.2014. 12:05h

Odbor Glavnog grada Pozitivne Crne Gore je konstatovao da su unutarstranački problemi riješeni, da ima očuvanu i stabilnu partijsku infrastrukturu i da prioritet treba da bude rješavanje problema građane Podgorice.

Gradski odbor će, kako je saopštila njegova članica Zagorka Pavićević, djelovati afirmativno kako bi se što hitnije pristupilo stvarnom, a ne formalnom rješavnju problema koji se odnose na osobe sa invaliditetom.

Podsjeća se da je Crna Gora u cilju približavanja EU usvojila značajan broj propisa iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, potpisala i ratifikovala najveći akt UN, Konvenciju o pravima osoba sa invaliditetom i akcionim protokolom.

"No, da ova vlast samo na papiru usvaja propise, zakone i ratifikuje međunarodne akte, a suštinski ne primjenjuje njihove odredbe, najbolje pokazuje Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom", kazala je ona.

Pavićević je ocijenila da je poražavajuća činjenica da, i pored obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom, državni organi to nerado čine, naročito Ministarstvo prosvjete, u kojem nije zaposlena nijedna osoba sa invaliditetom.

"Ovakvim pristupom Ministarstvo pokazuje da je inkluzija samo strategija, a ne cilj. Pozitivna Crna Gora će ubuduće insistirati da inkluzija postane stvarnost, a zapošljavanje osoba sa invaliditetom u skladu sa stručnom spremom i zakonskim odredbama", kazala je ona.

Krajnje je vrijeme, kako se navodi, da se grad i država pobrinu za probleme ovih građana, a ne da ih se samo sjete 15.oktobra, na Dan bijelog štapa i 3. decembra, na Dan osoba sa invaliditetom.

Bonus video: