Studija o vojnoj neutralnosti naredne godine

5 komentar(a)
Pokret za neutralnost, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Pokret za neutralnost, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2014. 11:21h

NVO “Pokret za neutralnost Crne Gore” osnovao je Istraživački centar kroz čiji rad će građanima Crne Gore pokazati koji su politički, ekonomski, pravni i bezbjednosni benefiti koje pruža vojna neutralnost.

"Primarna svrha postojanja Istraživačkog centra jeste naučno utemeljenje ideje vojne neutralnosti, kao i prezentovanje argumenata javnosti Crne Gore zbog čega je baš vojna neutralnost najpravednija, ali i najkorisnija opcija za građane Crne Gore", navodi se u saopštenju te NVO.

U planu je, kako je saopšteno, i izrada studije o vojnoj neutralnosti, čije se izdavanje planira za narednu godinu.

U studiji će biti sublimirani osvrti, naučni prikazi, intervjui predstavnika NVO “Pokret za neutralnost Crne Gore”, kao i mišljenja inostranog naučnog establišmenta iz oblasti geopolitike i bezbjednosti.

NVO "Pokret za neutralnost Crne Gore” će, kako navode, i kroz ovu aktivnost pokazati zalaganje za demilitarizaciju svijeta, antiimperijalizam, ali i zalaganje za ljevičarske vrijednosti pravde i jednakosti.

"Budućnost Crne Gore se ogleda u težnji za nesvrstavanjem, budući da će građani dodatno osjetiti konfrotacije na jednu, drugu ili desetu stranu. Strana Crne Gore treba da bude strana koja je prihvatljiva za sve i koju će kao takvu svi priznati".

Bonus video: