Mikić: Sad je jasno kako su se ređali milioni čovjeka koji je unizio i razorio Crnu Goru

"Sve godine do danas lagao je govoreći da su mu kredit iz Pireus banke dali na ugled, to ponovio i sa skupštinske govornice i unizio i tu instituciju, svakog njegovog birača i sve građane Crne Gore", poručuje Mikić
10783 pregleda 45 komentar(a)
Mikić, Foto: Ura.org.me
Mikić, Foto: Ura.org.me

Predsjednik Crne Gore i šef krovne kriminalne organizacije u Crnoj Gori je patološki lažov i prevarant koji je po stotinu puta unizio i državu i njene institucije što saznajemo i iz današnjih procurjelih informacija njegovog najvećeg donatora u prošlosti, saopštio je izvršni direktor URE, Zoran Mikić.

>> Prvi Đukanovićev milion: Knežević je bio žirant

"Sada je jasno kako su se ređali milioni na računu čovjeka koji je unizio i razorio Crnu Goru na svim poljima. Sada je i shvatljiva njegova nervoza u onim trenucima kada je neartikulosano urlao iz skupštinskih klupa i tobože branio svoj ugled, čast i poštenje, koje, sada dokumentovano i vidimo, nikada nije ni imao", kazao je Mikić.

"Prvo, još 2013. na upit poslanika Bojanića oko kredita u Pireus banci, Đukanović je odgovorio da ga je dobio na ugled. Kasnije kada mu je ta teza propala, jer je toliko neubjedljiva, prvi put u karijeri javno iskazuje veliku nervozu nazvavši tada poslanika Abazovića 'bitangom' i pozivajući na fizički obračun. Bio je to očito početak kraja Đukanovićevog autoriteta koji posljednjih dana doživljava svakodnevno moralni fijasko jer laži polako postaju očite", dodaje izvršni direktor URE.

Mikić je pitao Đukanovića kako to da mu Knežević nije prijatelj.

"Par zar umišljeni prijatelji žiriraju za milione nepoznatim osobama. Ako to rade umišljeni prijatelji, šta li su tek za vas radili pravi? Možda da kažete kome ste povjerili prenos novca od šverca cigareta. Ali recite istinu, jer će vas javnost u suprotnom ponovo uhvatiti u laži. Mada ni to više nije nikakvo iznenađenje kad se pomene vaše ime koje je sinonim za laž i prevaru."

Đukanović je, kako dodaje Mikić, crnogorsku javnost lagao oko kredita u londonskoj ekspozituri Pireus banke, od 2007. i na kreditu koji je uzeo žiriranjem Kneževića sticao milione trgujući akcijama Prve banke.

"Sve godine do danas lagao je govoreći da su mu kredit iz Pireus banke dali na ugled, to ponovio i sa skupštinske govornice i unizio i tu instituciju, svakog njegovog birača i sve građane Crne Gore", poručuje Mikić.

"Za sve postoji rok trajanja, a laži šefa države i krovne kriminalne organizacije isuviše su dugo trajale da bi se mogle ponavljati u nedogled. Na svu sreću, u političkom životu Crne Gore Đukanović će uskoro postati ružna prošlost", zaključio je Mikić.

Bonus video: