Ispražnjen kabinet: Mugoša htio da ponizi Stijepovića?

“Da li on ima neko diskreciono pravo ili je morao neko da donese odluku da se imovina poklanja bilo kome, u ovom slučaju Mitropoliji”
64 pregleda 43 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slavoljub Stijepović, Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.10.2014. 06:53h

Poslanica DF Branka Bošnjak kazala je da treba ispitati da li i na osnovu čega bivši prvi čovjek Podgorice Miomir Mugoša ima pravo da poklanja SPC namještaj kojim je bio opremljen kabinet gradonačelnika dok je on bio na funkciji.

“Da li on ima neko diskreciono pravo ili je morao neko da donese odluku da se imovina poklanja bilo kome, u ovom slučaju Mitropoliji” rekla je Bošnjak za “Vijesti”.

Ona je kazala i da je Mugoša kome “nije prvi put da imovinu Glavnog grada doživljava kao ličnu”, time što je ispraznio kabinet želio da ponizi Stijepovića. "Meni ovo govori da je je htio da omalovaži ili ponizi Miga, nije želio da namještaj koji je on koristio tokom svojih mandata ostavi na korišćenje i sadašnjem gradonačelniku", rekla je Bošnjak.

Ona je dodala da je revolt koji je Stijepović pokazao zbog poklanjanja namještaja opravdan. "Pretpostavljam da je došao u praznu kancelariju. Bez obzira na ono ljubljenje na završnoj konvenciji, ovaj čin govori kakvo mišljenje on ima o njemu", rekla je ona.

Povrh svega, kazala je Bošnjak, Mugoša je poklonio vlasništvo Glavnog grada dok je bio van mandata.

Iz Glavnog grada već drugi dan se ne oglašavaju o ovom spornom pitanju, odnosno da li postoji odluka o otuđenju pokretne imovine.

Džomić je juče odbio da objasni na osnovu čega je Mugoša poklonio namještaj Mitropoliji crnogorsko primorskoj.

Namještaj patrijarha Dožića?

Navodno, namještaj kojim je bio opremljen kabinet gradonačelnika Podgorice pripadao je nekadašnjem mitrolopiltu crnogorsko-primorskom i patrijarhu SPC Gavrilu Dožiću.

Pretpostavlja se ga je konfiskovala poslijeratna komunistička vlast.

Nepoznato je kako je dospio u kabinet Mugoše, a Džomić je u neformalnim razgovorima isticao kao uspjeh to što je isposlovao da sada Mugoša vrati taj vrijedni inventar Srpskoj crkvi.

Bonus video: