O imunitetu Vučinića ipak naredne nedjelje

59 pregleda 9 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Ivan Petrušić
Janko Vučinić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.10.2014. 10:39h

Rasprava o ukidanju imuniteta poslaniku Janku Vučiniću odložena je za narednu nedjelju. Osnovno tužilaštvo u Podgorici Vučinica krivično goni zbog pozivanja na otpor.

Aleksandar Damjanović (SNP) predložio je da se imunitet ne ukida jer se radi o izgovorenoj riječi, a ne kivičnom djelu korupcije ili kriminala. Milutin Đukanović (DF) je kazao da ne treba odugovlačiti jer se radi o političkom činu i gonjenju zbog političkih stavova.

'Tuzilaštvo se ovdje pokazalo revnosno iako im neki predmeti leže u fiokama mjesecima i godinama", kazao je Emilo Labudović iz DF.

Azra Jasavić iz Pozitivne kazala da je očekivala od tužilaštva da pokrene istragu i protiv ostalih poslanika koji su podržali proteste radnika, navodeći kao primjer Branku Bošnjak, Dritana Abazovića i Branka Radulovića.

"Dovoljno je bilo da premijer kaže da je poslanik nevaspitan pa da tuzilaštvo krene u akciju. Izgleda da DPS još nema stav o ovom pitanju čim traži odlaganje' kazala je Bošnjak.

Predsjednik odbora Radivoje Nikčević (DPS) kazao je da raspravu treba odložiti navodeći da poslanici treba da odgovaraju kad krše zakone koje su u Skupštini donijeli.

Bonus video: