Mugoša dao Džomiću i SPC gradski namještaj

Džomić je kazao da od Mugoše "u svojstvu građanina nije dobio ni nogar od stola ili stolice" i predložio da se pitanja upute MCP
66 komentar(a)
Milorad Dodik, Emir Kusturica, Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Milorad Dodik, Emir Kusturica, Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2014. 07:19h

Bivši prvi čovjek Podgorice Miomir Mugoša poklonio je namještaj iz kabineta gradonačelnika, koji je vlasništvo Glavnog grada kupljen novcem poreskih obveznika, svešteniku Veliboru Džomiću, odnosno Srpskoj pravoslavnoj crkvi, potvrđeno je “Vijestima” iz dva izvora.

Navodno je novi gradonačelnik Slavoljub Stijepović poslao službenika Glavnog grada da sa Džomićem razgovara o tom namještaju, ali je sveštenik poručio da Stijepović može lično da ga kontaktira o tom pitanju.

Džomić je sinoć, u više telefonskih razgovora sa novinarom “Vijesti”, insistirao da se precizira u kojem svojstvu mu se postavlja pitanje šta je uradio sa namještajem koji mu je poklonio Mugoša. U odgovoru mejlom on je naveo da od Mugoše “u svojstvu građanina nije dobio ni nogar od stola ili stolice”.

"Iz pitanja, a i kasnijeg novinarskog pojašnjenja, zaključio sam da mi se obraćate u svojstvu građanina i shvatio da je redakciji "Vijesti" neko dostavio pogrešnu informaciju....Konstrukcija pitanja i svojstvo u kome mi se obraćate mi liče kao da ste na vrh Himalaja pošli bez planinarske opreme. Odgovorno tvrdim da od bivšeg gradonačelnika Mugoše lično nisam primio ni nogar od stola ili od stolice, a kamoli namještaj iz kabineta” rekao je Džomić.

"Što bi meni lično trebao namještaj iz kabineta gradonačelnika? Nije me niko kontaktirao iz kabineta novog gradonačelnika. Želeći da budem od koristi istraživačkom novinarstvu, stojim na raspolaganju redakciji Vijesti ukoliko budem interesantan u ime Mitropolije", naveo je Džomić.

Mugoša juče nije saslušao pitanje novinara Vijesti” jer ne želi da razgovara sa nepoznatima, dok iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” kako planiraju da riješe opremanje kabineta gradonačelnika s obzirom na to da je Mugoša poklonio namještaj.

Dnevne novine su 11. septembra objavile da je "po Mugošinom nalogu raščišćen kabinet za Stijepovića" i da novog gradonačelnika čeka renoviran kabinet, iako je Mugoša nakon konstitutivne sjednice S kupštine glavnog grada ostao bez funkcije. Džomić i Mugoša su već neko vrijeme u dobrim odnosima i mogu se vidjeti zajedno u podgoričkim restoranima.

Bonus video: