Raspad Pozitivne u Budvi: I Tomović napustio partiju

Inače, rasulo u ovoj partiji nastalo je u julu prošle godine, kada je na tajnom glasanju za reizbor Lazara Rađenovića za predsjdnika Opštine, dva odbornika ove partije na tajnom glasnaju zaokružilo njegovo ime
77 pregleda 42 komentar(a)
Pozitivna Budva, Foto: Vuk Lajović
Pozitivna Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.10.2014. 14:50h

Pozitivna Crna Gora definitivno od danas ne postoji u Budvi, nakon što ju je i poslednji odbornik koji ju je zastupao u lokalnom parlamentu, Radosav Tomović, napustio. Partiju je napustrio kompletan incijativni odbor, koji će ubuduće u lokalnom parlamentu zastupati Tomović.

Pozitivna Crna Gora, bila je najjača opozciona stranka, koja je na lokalnim izborima 2012. osvojila čak četiri odbornička mandata, te kao takva bila najperspektivnija opozciona struja u Budvi.

„Na sjednici Inicijativnog odbora Pozitivne Crne Gore u proširenom sastavu, donijeta je odluka o istupanju iz partije. Usljed kulminacije nepovoljnih odnosa koji su stvorili nepovjerenje članstva u rukovodstvo PCG, sa današnjim danom, svi članovi Inicijativnog odbora prestaju biti pripadnici PCG. Da se u narednom periodu djeluje u svojstvu grupe građana, kao i da odbornik Radosav Tomović u Skupštini opštine Budva zastupa pomenutu grupu građana, koja je do sada činila Inicijativni odbor PCG. Ovim saopštenjem nikoga ne osuđujemo niti aboliramo. Ako je nekakva ideja da se na niovu države borimo protiv despota i despotizma, onda bi bilo protivurječno da dopustimno taj despotizan u samoj stranci, odnosno partiji“, pročitrao je stavove Inicijativnog odbora Tomović na konferenciji za novinare.

Inače, rasulo u ovoj partiji nastalo je u julu prošle godine, kada je na tajnom glasanju za reizbor Lazara Rađenovića za predsjdnika Opštine, dva odbornika ove partije na tajnom glasnaju zaokružilo njegovo ime. Vrh partije, označio je Časlava Perovića i Milana Balevića da su oni glasali za predstavnika DPS, te ih nakon toga i isključila iz partije. Njih dvojica oštro su demantovali te optužbe, iznijevši niz optužbi na račun vrha partije.

Perović i Bačlević su prije pola godine, kao nezavisni odbornici, pokrenuli formiranje nove partije „Prava Budva“, zaključili koaliciju sa vladajućim DPS.

Partiju je u maju napustio i odbornik Nikola Vukčević, koji je svoje političko djelovanje u lokalnom parlamentu zadržavajući mandat, nastavio kao nezavisan odbornik, opozcionog kursa.

Bonus video: