URA Bar: Vlast postavljena da diže i spušta ruke, zgazili su čemprese i amfiteatre

"Pokazuju da nisu spremni da se odgovorno postave pred građane Bara, da ih ne dotiču vapaji i suze mladosti, da nemaju hrabrosti da misle svojom glavom, da su samo pioni centara moći koji za mizerne interese pojedinaca spremni da gaze sve sto im se nađe na putu"
996 pregleda 1 komentar(a)
Građanski pokret URA Bar, Foto: Građanski pokret URA Bar
Građanski pokret URA Bar, Foto: Građanski pokret URA Bar

Po ko zna koji put se pokazuje da višedecenijska vlast u gradu pod Rumijom nije spremna da se bavi problemima građana Bara, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA Bar.

"Pokazuju da nisu spremni da se odgovorno postave pred građane Bara, da ih ne dotiču vapaji i suze mladosti, da nemaju hrabrosti da misle svojom glavom, da su samo pioni centara moći koji za mizerne interese pojedinaca spremni da gaze sve sto im se nađe na putu. Svjesni su i oni da su donijeli pogrešnu odluku i da mjesto vrtiću nije tu gdje je zamišljeno ili odlučeno od ljudi koji ne žive u Baru i čija djeca ili unučad neće nikada ići u taj vrtić. Ali nisu oni tu postavljeni da misle, oni su tu da dižu i spuštaju ruke, kako im se kaže i kako moraju", navodi se u saopštenju GP URA Bar.

Oni su dodali da je vlast zgazila su čemprese i amfiteatre.

"Ali smo u nedelju vidjeli da su probudili jednu novu energiju, jednu novu slobodnu, građansku Crnu Goru. Crnu Goru koja je spremna da se dostojanstveno nosi sa problemima ovoga društva. Upućujemo vam još jednom poziv da se prizovete svijesti i ne dozvolite ovakvu sramotu prigovarajući narodu kako ne žele vrtić i kako su čempresi nevažni u odnosu na zbrinjavanje naše djece i kako su okupljanja za one koji žele lične promocije i poene jer pametnijeg posla nemaju", kazali su iz GP URA Bar.

Pozvali su vlast da posluša vapaj mladosti i slobodoumnih građana Bara svih generacija i odredi novu lokaciju, a u Baru po tvrdnjama GP URA Bar ima dovoljno površina gdje bi se mogao izgraditi taj isti vrtić.

"A na prostoru gdje je planiran vrtić napravite park gdje bi se i dalje mogle okupljati generacije iz Gimnazije i škole Blažo Jokov Orlandić", zaključuje se u saopštenju GP URA Bar.

Bonus video: