Subotić iz Nove prešao u Novsku

91 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Herceg Novi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.10.2014. 19:21h

Grupa građana Novska lista na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavila je nove članove Jovana Subotića, donedavnog predsjednika OO Nova srpska demokrati ja Herceg Novi, Rada Božovića, bivšeg člana SNP-a i Đorđa Stanojlovića koji do sada nije bio član nijedne partije.

Član predsjedništva Grupe građana Miloš Konjević kazao je da je riječ o ljudima koji su u Novskoj listi prepoznali snagu koja će u naredne četiri godine biti od koristi svima koji se zalažu da „grad napokon krene ulaznom linijom".

Jovan Subotić je, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je napustio Novu srpsku demokratiju, kazao da sa ovom strankom u Herceg Novom nije mogao da ostvari ciljeve koje je obećao i koje je sama stranka obećala.

Za Novsku listu su ga, kako je kazao, opredijelile tri stvari nihova ljubav prema gradu, ogromna iskrenost u djelovanju i poštenje u svim dosadašnjim nastupima.

“Vijesti” saznaju da je Subotić prije nekoliko dana vrh partije u Podgorici obavijestio o namjeri da napusti Novu, ali da nije dobio nikakav odgovor.

Subotić je pet godina bio predsjednik hercegnovskog opštinskog odbora Nove.

Rade Božović, koji je prije pola godine izašavši iz SNP-a bio nezavisni predsjednički kandidat Novske liste (nije sakupio dovoljan broj glasova podrške), sada je i formalno postao njihov član.

Đorđe Stanojlović, dramaturg, je odabrao stranku „koja svoju energiju ulaže u prosperitet grada".

Konjević je kazao da će Novska lista na lokalnim izborima izborima nastupiti samostalno, a da će knjiga potpisa podrške njihovoj listi odbornika biti otvorena naredne srijede.

Bonus video: