Predsjedništvo Pozitivne sa Cetinja napustilo stranku

"Sve ono protiv čega smo se zalagali i zbog čega smo i pristupili Pozitivnoj Crnoj Gori, počev od borbe za demokratiju, vladavinu prava, borbu protiv pravnog nasilja, nepotizma ... se ukorijenilo u samom vrhu stranke"
60 pregleda 28 komentar(a)
Dragan Mirković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Dragan Mirković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 17.10.2014. 17:59h

Cetinjski Opštinski odbor Pozitivne napustio je veliki broj članova, kompletno predsjedništvo i rukovodstvo Odbora, većina odbornika Pozitivne u lokalnom parlamentu i veliki broj članova stranke sa Cetinja, saopštio je predsjednik OO i član GO stranke Dragan Mirković.

Pored Mirkovića, kako je saopštenom ostavku na članstvo i sve funkcije u stranci podnijeli su i sekretar OO i član predsjedništva odbora Radmila Drašković, potpredsjednik OO, član predsjedništva odbora i odbornik u lokalnom parlamentu Marko Vujović, član OO i član predsjedništva odbora Žarko Janković, član OO i odbornik u lokalnom parlamentu Jelena Lela Milošević, članovi OO Željko Uljarević, Krsto Mijanović, Vesko Lagator, Saša Đuričković, Ivan Marković i još 35 članova PCG sa Cetinja.

"Sve ono protiv čega smo se zalagali i zbog čega smo i pristupili Pozitivnoj Crnoj Gori, počev od borbe za demokratiju, vladavinu prava, borbu protiv pravnog nasilja, nepotizma ... se ukorijenilo u samom vrhu stranke. U samoj Pozitivnoj više nije moguće na demokratski način riješiti probleme u stranci, a čim u svojoj kući ne možemo sprovesti demokratiju i vladavinu prava, nemamo onda legitimitet ni da to tražimo niti na Cetinju ni u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog, kako se dodaje, će pokušati na neki drugi način, van stranke, da nastave zalaganje za ostvarenje tih ciljeva.

"Kao OO PCG čija je lista dobila najviši procenat povjerenja građana na lokalnim izborima, imali smo obavezu da istrajemo i pokušamo zajednički riješiti probleme u stranci, ali nažalost zadnje „demokratske“ odluke i činjenja predsjednika i potpresjednice stranke su zabetonirale bilo kakvu šansu da se to ostvari. Ipak možemo poručiti tim građanima da će naši odbornici u lokalnom parlamentu koji su dali ostavku na članstvo u Pozitivnoj zadržati mandate kao nezavisni odbornici, formirati će odbornički klub i nastaviti da se zalažu za sve ono što je obećano građanima i zbog čega su nam i dali toliko povjerenje", zaključuje se u saopštenju Mirkovića.

Bonus video: