Bošnjak: Pljačka je stavka na računu kojom se finansira Đukanovićeva kompanija

nije pljačka poreskih obveznika bojkot, već je "pljačka svih građana stavka na računu za struju kojom se finansira kompanija Đukanovićevog sina"
58 pregleda 5 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.10.2014. 12:02h

Poslanica Demokratskog Fronta Branka Bošnjak kazala je da je "farsična izjava" Mila Đukanovića da DF bojkotom pljačka građane Crne Gore, tačnije njene poreske obveznike, "ne samo da loše sročen izgovor za buduće stanje u zemlji, već je u najmanju ruku bezobrazna i bezočna konstrukcija".

Bošnjak podsjeća da je Đukanović odlučio da pauzira, "pa se povukao sa mjesta premijera, ali je ostao poslanik".

"U tom periodu, niste se skoro uopšte pojavljivali na sjednicama Parlamenta, sem kada je trebalo ponekad i glasati za neke zakone. Tokom tog odmora, primali ste kao poslanik uredno platu, ali to vam izgleda ne smeta da sada dijelite lekcije o pristojnom ponašanju. Što će reći nisu vam bile strane posjete skupštinskoj blagajni. Kao što i sami znate, institucije sistema u državi Crnoj Gori ne postoje i ne rade jer ste ih upravo vi zarobili. Bojkot je legalan i legitiman način političke borbe. I u ovom slučaju jedna od mogućih alternativa kabadahijskom djelovanju kriminalne grupacije oličene u vama i u vama bliskim saradnicima koji bez zazora nastavljaju da pljačakaju ovu državu. A pljačakaju je na najrazličitije moguće načine,tako inventivne da bi vam i pisac najboljih krimi romana pozavidio. Holivud jednostavno plače za ovakvim , tipično crnogorskim scenarijima.U teatru apsurda ,jedan od najbogatijih državnika na svijetu, skrušeno govori o teškom ekonomskom trenutku ,dok sin njegovog ministra, ne trepnuvši, troši desetine hiljada eura na noć", piše u saopštenju Bošnjak.

Ona dodaje da nije pljačka poreskih obveznika bojkot, već je "pljačka svih građana stavka na računu za struju kojom se finansira kompanija Đukanovićevog sina".

"Pljačka ove države je sistematsko uništavanje njenih resursa i potencijala zarad kriminalnog uvozničkog lobija. Pljačka ove države je uništavanje i moralno srozavanje njenih građana koje kao stoku kupujete vi i vaši saradnici prije izbora.

Tranziciono društvo koje pominjete,pa evo 25 godina čekamo da se ta tranzicija završi. To nije opravdanje za ovu ekonomsku katastrofu za koju ste odgovorni. U normalnim zemljama, tranzicija traje oko 5 godina. Kod nas izgleda dok se i posljednji zaslužni tajkunčić ne 'snađe'.

Uspjeli ste da od jedne sjajne istorije napravite spektakl za jednokratnu upotrebu, od ponosnih ljudi sluge, od poljoprivrede sprdnju, tako da, na kraju krajeva ja razumijem i vaš strah od bojkota i protesta.I slobdno i dalje strahujte, jer ono što će uslijediti jeste vaš konačni pad na prvim fer i demokratskim izborima u Crnoj Gori. A to je ujedno jedini scenario koji vama ne odgovara i zbog kog tako učestalo napadate svoje političke suparnike", zaključuje se.

Bonus video: